Η Λε Πεν ψαρεύει ψηφοφόρους του Μελανσόν

Η Λε Πεν ψαρεύει ψηφοφόρους του Μελανσόν

Προσπάθεια να διευρύνει την επιρροή της σε πολιτικούς χώρους έξω από τον παραδοσιακό χώρο της ακροδεξιάς και των συντηρητικών επιχειρεί η Μαριν Λε Πεν παραιτούμενη του αξιώματος της προέδρου του Εθνικού Μετώπου πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η Μαρίν Λε Πεν στοχεύει να διεκδικήσει αντιευρωπαϊστές που μένουν πλέον “άστεγοι” μετά τον αποκλεισμό του Ζαν-Λυκ Μελανσόν από το δεύτερο γύρο και για την προσέγγιση των οποίων ο ίδιος ο αρχηγός τους άνοιξε την πόρτα δηλώνοντας ότι τους προτρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Με την αποχώρησή της από την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο», η καρέκλα μένει κενή με τη Λεπέν να μην κατονομάζει τον προσωρινό διάδοχό της. Ωστόσο, άτυπα παραδίδει τα ηνία του ακροδεξιού κόμματος στο «νούμερο δύο» της γαλλικής Ακροδεξιάς.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Γαλλία: Βιομηχανικές "αρρυθμίες"

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, όπως εξηγεί το γαλλικό δίκτυο RTL, σε περίπτωση ασθένειας ή θανάτου του προέδρου, τον αντικαθιστά ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

Δεν υπάρχει δηλαδή διευκρίνηση για την περίπτωση που ο πρόεδρος αποχωρήσει από το κόμμα για προεκλογικούς λόγους. Και ούτε η Λεπέν μπήκε χτες στον κόπο να ανακοινώσει τον διάδοχό της.

Κατά συνέπεια, το νούμερο δύο του κόμματος, Φλοριάν Φιλιπό, έστω και σιωπηλά, εκτελεί χρέη προέδρου μέχρι τις εκλογές της 7ης Μαΐου.

Διαβάστε  Η Lafarge κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Πρόκειται για τον άνθρωπο που «επαναλανσάρισε» την Μαρίν Λεπέν προς το… αριστερότερο και απασχόλησε τα γαλλικά ΜΜΕ με το θέμα της ομοφυλοφιλίας του. Ο 35χρονος Φιλιπό, υπεύθυνος στρατηγικής και αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου αποποιείται τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιό» για το Εθνικό Μέτωπο. Και βοηθάει τη Λεπέν να γίνει πρόεδρος.

Ο Φιλιπό μαζί με την ανιψιά της Λεπέν , Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, είναι τα πιο προβεβλημένα στελέχη του Εθνικού Μετώπου, βεβαίως μετά τη Μαρίν. Δίνει συνεντεύξεις καθημερινά σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου σχολιάζει την επικαιρότητα. Όταν δεν δίνει συνεντεύξεις, «τιτιβίζει» ασταμάτητα – σχολιάζει, δηλαδή, την επικαιρότητα στο Τwitter.

Διαβάστε  Έτοιμη για "εγκλήματα" η ακροδεξιά στην Ελλάδα

Η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν εχθρεύεται το «δεξί χέρι» της θείας της, το οποίο -όπως και ο παππούς της – κατηγορεί ότι, το μόνο που κάνει είναι να σπιλώνει την εικόνα του κόμματος. Ζητά την δυναμική επιστροφή του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου στην πολιτική, τον οποίο η Μαρίν προσπάθησε να αποκαθηλώσει πολιτικά με την διαγραφή του από το κόμμα.

Διαφήμιση