Αναδίπλωση ΗΠΑ στη Βόρειο Κορέα

Αναδίπλωση ΗΠΑ στη Βόρειο Κορέα

Σαφές μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα και τον Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, Τζόζεφ Γιαν, επανεισάγοντας τη δικλείδα ασφαλείας στις διμερείς σχέσεις και κάνοντας ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της αποφόρτισης του κλίματος.

Π ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής από την Πιονγιάνγκ, θα ληφθούν σε συντονισμό και συνεννόηση με τους συμμάχους της Ουάσιγκτον, στην περιοχή. Οι δηλώσεις του Γιαν έγιναν μετά από τις συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα στο Τόκιο.

Διαβάστε επίσης: Stress Test στη Βόρειο Κορέα

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο τις ανησυχίες σχετικά με την προετοιμασία της Βόρειας Κορέας, για την πραγματοποίηση μιας νέας πυρηνικής δοκιμής ή μιας νέας δοκιμαστικής πυραυλικής εκτόξευσης.

Διαβάστε  Πέρασαν τα stress tests της Fed και 35 τράπεζες, αλλά...

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε συμφώνησαν να διατηρήσουν την επικοινωνία τους σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, καλώντας παράλληλα την Πιονγκγιάνγκ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, καθώς η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο κλιμακώνεται.

Διαβάστε επίσης: Βόρειος Κορέα: Μπλόφα η κρίση

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ, ο Άμπε δήλωσε πως εκτιμά τη στάση του Αμερικανού προέδρου, που διαμηνύει ότι όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές, σχετικά με την αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα.
[graphiq id=”4cNXKm1Z1Mp” title=”Μεγάλες πόλεις εντός του βεληνεκούς των πυραύλων της Βορείου Κορέας” width=”700" height=”1028" url=”https://w.graphiq.com/w/4cNXKm1Z1Mp” ]

Διαβάστε  Το FBI απέκρυψε πόσες συσκευές μπορεί να παραβιάσει, τώρα το παραδέχεται

Ωστόσο μια σειρά από γεγονότα είχαν ήδη δρομολογηθεί, όπως ο ελλιμενισμός του υποβρυχίου USS Michigan στη Νότιο Κορέα και οι κοινές ασκήσεις ΗΠΑ-Ιαπωνίας και Νοτίου Κορέας. Η απάντηση σε αυτή τη βεντάλια ενεργειών ήρθε με τη μορφή πολεμικών ασκήσεων πυροβολικού με πραγματικά πυρά, από τον Κιμ γιονγκ Ουν.

Διαβάστε επίσης: Βόρειος Κορέα: Οι δυο φωνές των ΗΠΑ και τα μηνύματα

Η παρέμβαση όμως του Τζόζεφ Γιαν με τη διατύπωση “όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής από την Πιονγιάνγκ, θα ληφθούν σε συντονισμό και συνεννόηση με τους συμμάχους”, καθιστά σαφές ότι η Κίνα έχει στα χέρια της την κατάσταση και πως η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να αναλάβει μονομερή δράση,.

Διαβάστε  Η απειλητική Βόρεια Κορέα είναι πάμπτωχη, όπως το Σουδάν

Με τον τρόπο αυτό αναιρείται προηγούμενη θέση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν μονομερή δράση, αν η Κίνα δεν χειριστεί το πρόβλημα της Βορείου Κορέας, ενώ αποδυναμώνεται και το ενδεχόμενο προληπτικού χτυπήματος, σενάριο που άφησε ανοιχτό ο υπουργός εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

[gra[graphiq id=”ge1oNAc8wGV” title=”Στόχοι ενδεχόμενου προληπτικού πλήγματος των ΗΠΑ στη Βόρειο Κορέα” width=”700" height=”638" url=”https://w.graphiq.com/w/ge1oNAc8wGV” ]

Διαφήμιση