Ρώσοι hackers έγδυσαν το δανέζικο υπουργείο Άμυνας

Ρώσοι hackers έγδυσαν το δανέζικο υπουργείο Άμυνας

Στη λίστα των θυμάτων του Ρωσικού hacking τοποθετείται η Δανία, ύστερα από αναφορές ότι οι hackers με το ψευδώνυμο APT28 ή Fancy Bear, απέκτησαν πρόσβαση σε emails εργαζομένων στο υπουργείο Άμυνας της χώρας την περίοδο 2015-2016.

Μετά τις κατηγορίες διαφόρων Δυτικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας, κατά της Ρωσίας για επιθέσεις που επηρέασαν τις εκλογές, η νέα αναφορά προέρχεται από το τμήμα πληροφοριών του Δανικού υπουργείου Άμυνας όπου αναφέρεται ότι “ξένος παίκτης” κατασκόπευε τις αρχές της Δανίας και απέκτησε πρόσβαση σε αρχεία. Ενώ στην αναφορά δεν κατονομάζεται η χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Claus Hjort Frederiksen, ανέφερε στην εφημερίδα Berlingske ότι πρόκειται για τη Ρωσία:

“Συνδέεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών ή κεντρικά στοιχεία της ρωσικής κυβέρνησης, και είναι μια συνεχής μάχη το να τους κρατήσεις μακριά”

Αντίστοιχος σχολιασμός δεν έχει γίνει απο το Κρεμλίνο, το οποίο κατά παγια τακτική διαψεύδει.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ινδία: Οι Cybercriminals χτυπούν κυρίως τράπεζες

Ο Δανός υπουργός, κατέδειξε ως αιτία του hacking την ανεπαρκή προστασία στα emails μη απόρρητου περιεχομένου, η οποία όπως είπε έχει βελτιωθεί από τότε. Η ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση είναι μία εκ των δύο που φαίνεται να χάκαραν τα emails των Δημοκρατικών στις περσινές εκλογές των ΗΠΑ.

Η Δανία, σχεδιάζει να ενισχύσει τις αμυντικές δαπάνες ως απάντηση στις ρωσικές πυραυλικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Βαλτικής που θεωρεί απειλή.

Διαβάστε  Έτοιμη να αγοράσει S-400 η Ινδία, ψάχνει παράθυρο για τις αμερικανικές κυρώσεις

Διαφήμιση