Οι μπίζνες με τον ISIS έκαψαν τον CEO της Lafarge

Οι μπίζνες με τον ISIS έκαψαν τον CEO της Lafarge

Παραιτείται τη Δευτέρα από τα καθήκοντά του ο επικεφαλής της LafargeHolcim, Ερικ Όλσεν, καθώς ολοκληρώθηκε η εσωτερική έρευνα που βασίστηκε σε δημοσιεύματα του Ιουνίου για τη λειτουργία εργοστασίου σε περιοχές ου ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος και την καταβολή φόρων στην τρομοκρατική οργάνωση.

Αν και ο Έρικ Όλσεν είχε αρχικά αρνηθεί τις κατηγορίες, η έρευνα φαίνεται ότι εντόπισε στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς και το διοικητικό συμβούλιο ωθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο σε παραίτηση.

Διααβάστε επίσης: Lafarge: Business με τον ISIS, καρτέλ στην ΕΕ

Διαβάστε  Γαλλία: Βιομηχανικές "αρρυθμίες"

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως το δημοσιότητας η LafargeHolcim χρηματοδοτούσε εμμέσως τον ISIS πληρώνοντας φόρος για τη λειτουργία εργοστασίου της στη Συρία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και μέχρι το τέλος του 2014.

Τελικά η εταιρία παραδέχθηκε τον Μάρτιο ότι “απαράδεκτα” μέτρα είχαν ληφθεί για τη λειτουργία της μονάδας στη Συρία, ενώ ο Όλσεν σε συνέντευξή του στους Financial Times είχε δεσμευθεί ότι η εταιρία θα λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα τιμωρούσε τους υπευθύνους για την υπόθεση.

Διαβάστε  Άγρια σφαγή αμάχων στο Μάλι από τζιχαντιστές

Η προκαταρκτική έρευνα διαπίστωσε ότι συνδεδεμένες με τη Lafarge εταιρίες πληρώθηκαν για να διαπραγματευτούν deals με ένοπλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και πολλές που βρίσκονταν στη λίστα των αποκλεισμένων με κυρώσεις.

Σε αυτό το πόρισμα βασίστηκαν και αγωγές ανθρωπιστικών οργανώσεων κατά της εταιρίας.

[graphiq id=”a3SBmQjd13v” title=”ISIS: Κατάτμηση εσόδων” width=”700" height=”693" url=”https://w.graphiq.com/w/a3SBmQjd13v” ]

Διαβάστε  Η Τουρκία "πουλάει εκδούλευση" στην ΕΕ με τη σύλληψη στελέχους του Ισλαμικού Κράτους

Διαφήμιση