Οι αγορές θα πανηγυρίσουν νίκη Μακρόν

Οι αγορές θα πανηγυρίσουν νίκη Μακρόν

Θετικά αναμένεται να αντιδράσουν οι αγορές στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, ενώ οι δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο δείχνουν ξεκάθαρο προβάδισμα του Εμάνουελ Μακρόν έναντι της Μαρίν Λε Πεν.

Με την ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν να ηττάται έστω και στον δεύτερο γύρο και τον τραπεζίτη Μακρόν να συγκεντρώνει διακομματική στήριξη η μάχη για την προεδρία δείχνει να έχει ήδη κριθεί, όπως και η διασφάλιση της παραμονής της Γαλλίας στο ευρώ, ζήτημα που αναδείχθηκε σε μείζον της προεκλογικής περιόδου. Οι αβεβαιότητες ωστόσο υποβόσκουν και θα αναδειχθούν αργότερα, αφήνοντας λίγο χώρο για πανηγυρισμούς…

Διαβάστε  Συγχαρητήρια Κομισιόν στον Ερντογάν, με βλέμμα στο προσφυγικό

Για τις αγορές όμως η διατήρηση του πολιτικού status quo μέσω της εκλογής του Μακρόν θα είναι αρκετή σε αυτή τη φάση, όπως φάνηκε ήδη από την άνοδο του ευρώ αμέσως μετά την παραδοχή της ήττας του Φιγιόν. Ηδη Μακρόν και Αμόν έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Μακρόν ο οποίος προηγείται στις πρώρες Δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο με 62-38% έναντι της Λε Πεν.

Διαφήμιση


Ανοδικά αναμένεται να κινηθεί η Wall Street, οι ευρωπαϊκές αγορές και οι τιμές των γαλλικών ομολόγων καθώς οι αγορές θα πανηγυρίζουν τη διασφάλιση της παραμονής της Γαλλίας στην ΕΕ. Αυτό όμως και το τελευταίο που θα πανηγυρίσουν στη Γαλλία, καθώς ακολουθούν οι βουλευτικές εκλογές, κι εκεί αναμένεται ο πλήρης κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού.

Διαφήμιση