Γερμανία: Νυν πρόσφυγες, πρώην Ταλιμπάν

Γερμανία: Νυν πρόσφυγες, πρώην Ταλιμπάν

Αντιμέτωπη με κύμα πρώην μαχητών-ταλιμπάν και το ενδεχόμενο αυτοί να αποτελούν κοιμώμενους πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους ή άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων είναι πλέον η Γερμανία καθώς, σύμφωνα με το Der Spiegel που επικαλείται την αρμόδια υπηρεσία, χιλιάδες μετανάστες που έχουν εισέλθει στη χώρα έχουν επισήμως δηλώσει πρώην μαχητές των Ταλιμπάν.

Διαφήμιση

Ωστόσο εγείρονται εύλογα ερωτηματικά γιατί κάποιος που έχει στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων να δηλώσει “πρώην τρομοκράτης” και αν πραγματικά η Γερμανία τους απορρίψει ως λόγω της ιδιότητάς τους, τότε ενδεχομένως να ανοίγει το “κουτί της Πανδώρας”.

Διαβάστε  Ανησυχία από την κάμψη των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία

Σύμφωνα με το περιοδικό, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) ενημέρωσε τους αξιωματούχους ασφαλείας ότι χιλιάδες μετανάστες δήλωσαν πρώην μαχητές των Ταλιμπάν κατά τη διαδικασία του αιτήματος ασύλου.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι τουλάχιστον 70 Αφγανοί ερευνώνται από τη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Έξι βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση και ανακρίνονται, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές ακροαματικές διαδικασίες που αφορούν πολλούς άλλους, προσθέτει το περιοδικό.

Διαφήμιση