Ανταγωνισμός στα media αλλά και προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος και του αποτελέσματος οδηγούν σε πλημμύρα fake news στο internet, ιδιαίτερα σε sites γαλλόφωνων περιοχών εκτός όμως της μητροπολιτικής Γαλλίας καθώς ισχύει απαγόρευση δημοσκοπήσεων και exit polls μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.
Τα ΜΜΕ στη Γαλλία δεσμεύονται από το νόμο ο οποίος απαγορεύει ρητώς την δημοσίευση δημοσκοπήσεων ή εκτίμησης αποτελέσματος και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούν απλώς τους συναδέλφους τους κυρίως στο Βέλγιο και την Ελβετία να παίρνουν την μερίδα του λέοντος της ενημέρωσης. Αρκετοί Γάλλοι δημοσιογράφοι έχουν ήδη προειδοποιήσει τους Βέλγους συναδέλφους τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τι fake news, που προέρχονται από το Radio Londres.
Το “Radio Londres” (ράδιο Λονδίνο) αποτελεί μια ιδέα ενός απόφοιτου του Sciences Po, του εμβληματικού ινστιτούτου πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας, το οποίο δημοσιεύσει εδώ και πολλά χρόνια ειδήσεις σχετικές με τις γαλλικές εκλογές, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Νόμο καθώς επιλέγει να γράφει με μορφή κωδικοποιημένων μηνυμάτων. Όπως ακριβώς έκανε το πρώτο Radio Londres, το οποίο έστελνε κωδικοποιημένα μηνύματα στους Γάλλους κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, το διαδικτυακό του αντίγραφο στον 21ο αιώνα δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα αμφιβόλου εγκυρότητας ειδήσεις, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια βρίσκοντας ένα μεγάλο παράθυρο στον γαλλικό Νόμο.
Μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες Liberation και Le Monde έχουν ήδη επιστήσει την προσοχή στους αναγνώστες τους για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά παράλληλα στηλιτεύουν και το απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο της χώρας το οποίο, σύμφωνα με τα εν λόγω Μέσα Ενημέρωσης, ενισχύει απλώς τα ανταγωνιστικά Μέσα στις όμορες γαλλόφωνες χώρες.