Αντιτρομοκρατική “σκούπα” στο Βέλγιο, πέντε συλλήψεις

Αντιτρομοκρατική “σκούπα” στο Βέλγιο, πέντε συλλήψεις

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση διεξήγαγαν οι βελγικές αρχές σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας μια ημέρα πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών και μετά την επίθεση στα Ηλύσια Πεδία που στοίχισε τη ζωή ενός αστυνομικού.

Σε αυτό το πλαίσιο συνελήφθησαν πέντε άτομα στις Βρυξέλλες, καθώς μετά από έρευνες καθώς κρίθηκαν ύποπτα για διασυνδέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

«Συνολικά πέντε άτομα τελούν υπό κράτηση», τόνισε η εισαγγελία, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, σημειώνοντας ότι οι συλληφθέντες «κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή σε δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης».

Οι αρχές εντόπισαν δύο περίστροφα, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ναρκωτικές ουσίες.
Η εισαγγελία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας όμως ότι οι εν λόγω έρευνες που έγιναν στις περιοχές Μολενμπέκ, Γκάνσορεν και Ρουσντάλ του Βελγίου δεν σχετίζονται με την ένοπλη επίθεση που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στην Λεωφόρο των Ηλυσίων στο κέντρο του Παρισιού που είχε αποτέλεσμα έναν αστυνομικό νεκρό.

Διαφήμιση

«Αυτή η υπόθεση είναι τελείως διαφορετική από τις υποθέσεις που σχετίζονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, της 22ης Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες και την επίθεση της 20ης Απριλίου 2017 στο Παρίσι»

διευκρίνισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

[graphiq id=”lRkCcE7XwcB” title=”Πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη” width=”700" height=”625" url=”https://w.graphiq.com/w/lRkCcE7XwcB” ]