12 νεκροί στη Βενεζουέλα. Τι συμβαίνει

Παραίτηση Μαδούρο ή πραξικόπημα από το στρατό αξιώνει η αντιπολίτευση

12 νεκροί στη Βενεζουέλα. Τι συμβαίνει

Στο χείλος της Αβύσσου βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Βενεζουέλα καθώς οι διαμαρτυρίες κατά του προέδρου Μαδούρο κλιμακώνονται, υποκινούμενες από την αντιπολίτευση, η οποία έχει καλέσει και τον στρατό σε πραξικόπημα.

Οι σφοδρές συγκρούσεις αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών έχουν οδηγήσει στο θάνατο 12 ανθρώπων, ενώ το χάος και η αναρχία που επικρατεί στη χώρα δίνει χώρο στις εγκληματικές οργανώσεις και στις σπείρες που πραγματοποιούν πλιάτσικο σε καταστήματα και σπίτια εντείνοντας το αίσθημα παράδοσης της χώρας που καλλιεργείται από την αντιπολίτευση. Στόχος της αντιπολίτευσης είναι να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές αντί των προγραμματισμένων για το 2020.

Υλοποιώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό αυτό η αντιπολίτευση κατηγορείται ότι έστησε βουλευτικές εκλογές σε κρίσιμες επαρχίες αποκτώντας κατά συνέπεια τον έλεγχο του κοινοβουλίου και μπλοκάροντας κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μαδούρο.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Διαδήλωση κατά του Ορμπάν στην Ουγγαρία

Οι αρχές της Βενεζουέλας επιβεβαίωσαν τον θάνατο 12 ατόμων στη διάρκεια της νύχτας, καθώς κατά τη διάρκεια και μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις πορείες διαμαρτυρίες, μεγάλες ομάδες ατόμων θέλησαν να προβούν σε πλιάτσικο σε διάφορα καταστήματα, με συνέπεια να προκληθεί το απόλυτο χάος στη μεγάλη πόλη της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Όπως ανέφεραν επίσημες πηγές, 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα έξι τραυματίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από ηλεκτροπληξία, όταν θέλησαν να λεηλατήσουν έναν φούρνο, ο οποίος ήταν προστατευμένος με ηλεκτροφόρα σύρματα. Στο σημείο αυτό χτυπήθηκαν 13 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους.

Διαβάστε  Επικίνδυνη εκτροπή στο Ιράν: Δέκα νεκροί, ένοπλους διαδηλωτές βλέπουν τα κρατικά media

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης προαναγγέλλουν συνέχιση των διαδηλώσεων αξιώνοντας η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο να προκηρύξει εκλογές.

Για σήμερα απηύθυναν κάλεσμα στους διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους των κοινοτήτων σε ολόκληρη την χώρα, αλλά και για αύριο Σάββατο να πραγματοποιήσουν μια «σιωπηρή» πορεία διαμαρτυρίας στο Καράκας για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους σκοτώθηκαν στις ταραχές. Επιπλέον, για τη Δευτέρα η αντιπολίτευση κάλεσε τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν μια «καθιστική» διαμαρτυρία και να αποκλείσουν τους κεντρικούς δρόμους της Βενεζουέλας.

Διαβάστε  Ακροδεξιό ρεσιτάλ με ρωσικό δάκτυλο, η διαδήλωση κατά της λύσης στα Σκόπια

«Αυτή η πληγωμένη και αποτυχημένη αντιπολίτευση επιδιώκει να προκαλέσει το χάος σε περιοχές κλειδιά της πόλης και να πείσει τον κόσμο ότι βρισκόμαστε σε κάποιου είδους εμφύλιο, το ίδιο θεατρικό έργο που παίχτηκε στη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρέντι Μπερνάλ σε ένα μήνυμα που μεταδόθηκε στο Διαδίκτυο στη 1.00 το πρωί τοπική ώρα.

Διαφήμιση