Οι Τούρκοι στήνουν fake πόλεμο στο Αιγαίο με τη βοήθεια του Πρώτου Θέματος

Οι Τούρκοι στήνουν fake πόλεμο στο Αιγαίο με τη βοήθεια του Πρώτου Θέματος

Στον πόλεμο προπαγάνδας επανέρχονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά τον εικονικό βομβαρδισμό της Κινάρου, στήνοντας σκηνικό αντίστοιχο με του καλοκαιριού και του Φεβρουαρίου καθώς η ένταση στο εσωτερικό κλιμακώνεται, ο Ερντογάν αμφισβητείται διεθνώς και αναζητά στηρίγματα και επιχειρεί εξαγωγή κρίσης.

Αυτή τη φορά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων του ομίλου Dogan, που ελέγχει και το CNNTurk, δημοσίευσε video που δείχνει τουρκικό σκάφος να καταδιώκει ελληνικό κοντά στα Ίμια. Αντιστοίχως τον Φεβρουάριο είχε δημοσιευθεί φωτογραφία με τουρκικό σκάφος να δένει στα Ίμια, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν fake και στόχος της ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και η ανίχνευση αντιδράσεων.

Διαβάστε επίσης: Virtual Reality ο “πόλεμος” στο Αιγαίο

Διαβάστε  Νέες συλλήψεις 300 στρατιωτικών στην Τουρκία

Αν και το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα διαψεύδει ότι υπήρξε περιστατικό το video αναπαράγουν ελληνικά mainstream media δημιουργώντας θόρυβο και βοηθώντας την Τουρκία να πετύχει το στόχο της.

Το βίντεο έδωσε στην δημοσιότητα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan την περασμένη Τρίτη, όπως αναφέρει το Protothema.gr. Στο υλικό φαίνεται ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να καταδιώκει και να… εκδιώκει από τα Ίμια ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού σώματος! Το περιστατικό δεν υπήρξε ποτέ, απαντά η ελληνική πλευρά και εξηγεί πως πιθανότατα η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζουν οι Τούρκοι.

Διαβάστε  Αιγαίο: Μοτίβο υψηλής παραβατικότητας, χαμηλής προκλητικότητας από την Τουρκία

Σύμφωνα με το Dogan, το περιστατικό, υποτίθεται πως συνέβη την Τρίτη 18 Απριλίου στην περιοχή των Ιμίων. Το ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής περίμενε αρχικά μπροστά από την Καλόλιμνο, ενώ μετά πέρασε δύο μίλια ανοιχτά της νησίδας Φανάρι και μετά πλησίασε τα Ίμια. Τότε, σύμφωνα με τους Τούρκους, “το τουρκικό λιμενικό επιχείρησε να εκδιώξει το ελληνικό σκάφος εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων”. Ωστόσο η περιοχή που προσδιορίζεται αποτελεί ελληνικά χωρικά ύδατα και η αναπαραγωγή της τουρκικής εκδοχής ανοίγει θέμα διαφιλονικούμενων περιοχών, υποστηρίζοντας την πολιτική της Άγκυρας.
Όπως φαίνεται από το υλικό, που παραμένει άγνωστο το πώς γυρίστηκε και πού ακριβώς, κατά την καταδίωξη τα πλοία και των δύο χωρών πλησίασαν έως και δύο μέτρα το ένα το άλλο! Το ελληνικό προσπάθησε να πάει μπροστά στις βραχονησίδες Ίμια, αλλά το τουρκικό πλοίο το εμπόδισε, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο.

Διαβάστε  Η Τουρκία απελαύνει τον πρέσβη του Ισραήλ

Διαφήμιση