Πτώση ελικοπτέρου: 4 νεκροί και 1 γυναίκα τραυματίας

Πτώση ελικοπτέρου: 4 νεκροί και 1 γυναίκα τραυματίας

Τέσσερις νεκροί και μια γυναίκα βαριά τραυματισμένη είναι ο δραματικός απολογισμός της συντριβής του ελικοπτέρου UH1 (Χιούι), στην περιοχή της Ελασσόνας. Στο ελικόπτερο βρίσκονταν και ο υποστράτηγος Ζαννιδάκης, διοικητής της Στρατιάς, ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού το ίχνος στρατιωτικού ελικοπτέρου χάθηκε σήμερα το πρωί στις 07:50 ενώ πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Στο ελικόπτερο τύπου Χιούι (UH-1H) επέβαιναν πέντε άτομα, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαφήμιση

Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας ενώ εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.

Στην επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη διάσωση των πέντε επιβαινόντων στο Χιούι μετέχουν ένα Super Puma κι ακόμη ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά κι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-415.

Εντοπίστηκαν τέσσερις 4 σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως

του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη,
του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου,
του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και
του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή.

Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Διαφήμιση