Έκρηξη έξω από τράπεζα στην Αθήνα 

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σανταρόζα στην Αθήνα, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για βόμβα.

Οι πυροτεχνουργοί περίμεναν να εκπνεύσει ο χρόνος που είχε δώσει ως διορία ο άγνωστος ο οποίος είχε τηλεφωνήσει στις 10.05′ σε ιστοσελίδα προειδοποιώντας για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο και εξερράγη αφού είχε αποκλειστεί ο χώρος.

Απο την έκρηξη έχουν προκληθεί μεγάλες υλικές ζημιές αλλά δεν υπάρχουν θύματα καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και είχε αποκλειστεί εγκαίρως η περιοχή. Από την Αστυνομία αποκλείστηκε έγκαιρα το τετράγωνο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Αναρμόδια δήλωσε η Βουλή για τη Novartis, ο λόγος στη Δικαιοσύνη

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε συνδυασμό με την ισχύ του εκρηκτικού μηχανισμού καθιστούν σαφές ότι το πλήγμα ήταν προειδοποιητικό και πιθανόν από κάποια από τις οργανώσεις που έχουν επανεμφανιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ή παρακλάδι του ΕΛΑ. Προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης δεν έχει βρεθεί και αναμένεται αυτό να γίνει εντός των επομένων 24 ωρών μέσω ιστοσελίδων αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διαβάστε  Ο ESM πιέζει τον Τσίπρα για χρέος-επόμενη μέρα, δεν εκταμίευσε τη δόση 1 δισ,

[graphiq id=”exJCOTqeW1L” title=”Ελλάδα: Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές” width=”700" height=”645" url=”https://w.graphiq.com/w/exJCOTqeW1L” ]

Οι τελευταίες ηχηρές τρομοκρατικές επιθέσεις είναι:

  • Εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από την πολυκατοικία που διέμενε η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους. Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς.
  • Αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και γραφεία διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Οι Πυρήνες είχαν αναλάβει την ευθύνη για το τρομοδέμα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ωστόσο, η προκήρυξη δεν έχει σταλεί έως τώρα.
  • Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.
  • Χειροβομβίβα έξω από τη Γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας
Διαβάστε  Η Ελλάδα βάζει την πΓΔΜ σε διετές Μνημόνιο

Διαφήμιση