Το μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία και η επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν

Το μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία και η επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν

εμπλοκή στη διεθνή διπλωματική κοινότητα προκαλούν οι προσωπικές παρεμβάσεις του Ντόναλντ Τραμπ σε ανοιχτά μέτωπα, καθώς στρβλώνουν το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η αμερικανική διπλωματία και δημιουργείται εντύπωση ανακολουθίας ακόμα και στροφής της αμερικανικής πολιτικής.

Αυτό συνέβη και χθες, καθώς αρχικά μετά το Δημοψήφισμα την Κυριακή υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ταγίπ Ερντογάν, την οποία επιβεβαίωσε χθες ο Λευκός Οίκος, κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πέρασε το πολιτικό μήνυμα που περίμενε η αμερικανική διπλωματία.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν θα διορίζει όλους τους ανώτατους αξιωματικούς, ακυρώνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα Τραμπ στον Ερντογάν: Ακούμε τους Ευρωπαίους

Διαφήμιση

Για το λόγο αυτό χρειάστηκε χθες εκ νέου παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου, όπου διευκρινίζεται ότι οι ΗΠΑ δίνουν προσοχή στις ανησυχίες των Ευρωπαίων, για τη νομιμότητα του Δημοψηφίσματος, ενώ καθιστούν σαφές στον Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν μπορεί να αμφισβητεί τον ΟΑΣΕ, καθώς οι ΗΠΑ θα δεχθούν το πόρισμα του για την εγκυρότητα του Δημοψηφίσματος.

Διαβάστε  Τούρκοι hackers επιτέθηκαν στο ΑΠΕ

Ωστόσο, σύμφωνα με την Άγκυρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για την εκστρατεία του στο δημοψήφισμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα και υποσχέθηκε στενή συνεργασία για τη Συρία, το Ιράκ και τον πόλεμο κατά του ΡΚΚ, ανέφεραν πηγές της τουρκικής προεδρίας.

«Εκτιμώ τη φιλία μας, έχουμε πολλά σημαντικά πράγματα να κάνουμε μαζί», φέρεται να είπε ο Τραμπ, όπως αναφέρουν οι πηγές της τουρκικής προεδρίας σε μια ανακοίνωση που δίνει την ανάγνωση του περιεχομένου του τηλεφωνήματος από την Αγκυρα.

Διαβάστε  Τραμπ-Πούτιν: Πιο κοντά, θάβουν το hacking, επικεντρώνουν στη Συρία και τη Μέση Ανατολή

Διαφήμιση