Γαλλία: Ετοίμαζαν επίθεση με τρία κιλά εκρηκτικά πριν τις εκλογές

Γαλλία: Ετοίμαζαν επίθεση με τρία κιλά εκρηκτικά πριν τις εκλογές

Οπλισμός και εκρηκτικά για ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα βρέθηκαν σε διαμέρισμα στη Μασσαλία της Γαλλίας, στο πλαίσιο έρευνας μετά από τη σύλληψη δυο Γάλλων πολιτών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι συλληφθέντες είχαν σχεδιάσει την επίθεση εντός των επομένων ημερών, πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις αρχές στο διαμέρισμα που ερευνήθηκε στη Μασσαλία βρέθηκαν, ένα πολυβόλο, δύο περίστροφα και τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TATP καθώς και αρκετά άλλα σύνεργα και υλικά. Οι δύο Γάλλοι που συνελήφθησαν στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, είχαν επίσης στην κατοχή τους μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και προπαγανδιστικό υλικό των τζιχαντιστών.

Διαβάστε  Γαλλία: Απετράπη επίθεση με τοξικό αέριο ή εκρηκτικά

Οι ύποπτοι, ο Κλεμάν Μπ. 22 ετών και ο Μαχιεντίν Μ. 29 ετών, είναι και οι δύο Γάλλοι υπήκοοι. Φέρονται ότι προετοιμάζονταν για “μια βίαιη ενέργεια, άμεσα, στο γαλλικό έδαφος, αλλά δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε με ακρίβεια την ημέρα και τον ή τους στόχους”, πρόσθεσε ο Μολέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
[graphiq id=”e4J9gDbR2Pr” title=”Γαλλία: Θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων” width=”700" height=”587" url=”https://w.graphiq.com/w/e4J9gDbR2Pr” ]

Διαφήμιση
Διαβάστε  Γαλλία: Βιομηχανικές "αρρυθμίες"

Οι δύο Γάλλοι γνωρίστηκαν στη φυλακή όπου μοιράζονταν το ίδιο κελί. Ήταν γνωστοί στις αρχές που πίστευαν ότι είχαν ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Σύμφωνα με τον Μολέν, στο σπίτι του ενός είχε βρεθεί παλαιότερα ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους ενώ ο δεύτερος πιστεύεται ότι διατηρούσε δεσμούς με έναν τζιχαντιστικό πυρήνα στο Βέλγιο.

Διαβάστε  Φοβούνται χειρότερες μέρες οι Γάλλοι, πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Στο διαμέρισμα των δύο νεαρών στη Μασσαλία, εκτός από την TATP, μια εκρηκτική ύλη που προτιμούν οι τζιχαντιστές, βρέθηκαν μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα, πολλά όπλα και πυρομαχικά.
[gra[graphiq id=”icekjvE8tmZ” title=”Γαλλία: Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές” width=”700" height=”650" url=”https://w.graphiq.com/w/icekjvE8tmZ” ]

Διαφήμιση