Αίγυπτος: Επίθεση σε χριστιανικό μοναστήρι, ένας νεκρός

Αίγυπτος: Επίθεση σε χριστιανικό μοναστήρι, ένας νεκρός

Νέα τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στην Αίγυπτο με στόχο και θύματα Κόπτες Χριστιανούς κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν. Την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος μέσω οργάνωσης θύλακα στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε αργά χθες το βράδυ την ευθύνη για την επίθεση σε φυλάκιο δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο νότιο Σινά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα. Η επίθεση έγινε σε σημείο ελέγχου, αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την είσοδο του μοναστηριού, που αποτελεί έναν από τους πιό σημαντικούς χριστιανικούς τόπους λατρείας παγκοσμίως.Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα δέκα μόλις ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, και μια εβδομάδα μετά από τις επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών, την Κυριακή των Βαϊων που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 36 ανθρώπων...
[graphiq id=”fyNxEuIGR8N” title=”Αίγυπτος: Πρόβλεψη εξέλιξης θρησκευτκής κατάτμησης πληθυσμού” width=”700" height=”690" url=”https://w.graphiq.com/w/fyNxEuIGR8N” ]

Διαβάστε  Η σημειολογία του mega deal Ισράηλ-Αιγύπτου για το αέριο

Η Αγία Αικατερίνη του Σινά, που ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα στους πρόποδες του Όρους Σινά, αποτελεί ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά μοναστήρια στον κόσμο και εντάσσεται στον κατάλογο χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Η χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου, η οποία αποτελεί περίπου 10% ενός συνολικού πληθυσμού 92 εκατομμυρίων, έχει γίνει στόχος ισλαμιστών μαχητών, με τρεις φονικές επιθέσεις σε εκκλησίες σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Τον Φεβρουάριο, δεκάδες χριστιανικές οικογένειες και φοιτητές εγκατέλειψαν την επαρχία του Βόρειου Σινά μετά από μια σειρά στοχευμένων δολοφονιών.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Αίγυπτος στο στόχαστρο των τζιχαντιστών

Διαβάστε επίσης: Πογκρόμ ISIS κατά Χριστιανών

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρομοκρατικές οργανώσεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος έχουν ανοίξει νέο κύκλο σεχταριστικής βίας στην Αίγυπτο με μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων, αναγκάζοντας τον πρόεδρο Αλ Σίσι να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως έχει επισημάνει το Crisis Monitor στόχος των επιθέσεων είναι ο εκτοπισμός των κοπτών χριστιανών σε περιοχές ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την είσοδο στη χώρα και σε συγκεκριμένες περιοχές μαχητών και υψηλόβαθμων στελεχών του ISIS. Παράλληλα οι τζιχαντιστές αντιδρούν στην εκλογή του αλ Σίσι ο οποίος είναι κόπτης και επιθυμούν την ανατροπή του.
[gra[graphiq id=”bSZwsFgcMN7" title=”Αίγυπτος: Νεκροί και τραυματίες από τρομοκρατικές επιθέσεις” width=”700" height=”681" url=”https://w.graphiq.com/w/bSZwsFgcMN7" ]

Διαβάστε  Τέσσερις χριστιανοί νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Διαφήμιση