Ακροδεξιοί πίσω από την επίθεση στη Ντόρτμουντ

Ακροδεξιοί πίσω από την επίθεση στη Ντόρτμουντ

Ακροδεξιοί και όχι όχι μετανάστες ή τζιχαντιστές οργάνωσαν και εκτέλεσαν το χτύπημα στο λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Γερμανία, την περασμένη Τρίτη, πριν από το παιχνίδι των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μονακό.

Αν και αρχικά είχε βρεθεί μια επιστολή ισλαμιστών, και εν συνεχεία ακροαριστεροί έκαναν λόγο για αντίδραση στην ανοχή που επιδεικνύει η Ντόρτμουντ σε φασίστες οπαδούς, τώρα έρχεται ακροδεξιά οργάνωση να ενημερώσει μέσω της «Tagesspiegel» ότι κι εκείνη αναλαμβάνει την ευθύνη για τις τρεις εκρήξεις που έστειλαν στο νοσοκομείο τον Μαρκ Μπάρτρα και συγκλόνισαν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο από τη στιγμή που ξεκάθαρος στόχος ήταν μια ομάδα και μάλιστα, πριν από παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Διαβάστε  Ο Ζέεχοφερ θέλει λύση για το προσφυγικό χωρίς ευρωπαϊκή ανάμειξη

Η τελευταία ανάληψη ευθύνης φαίνεται η πλέον πειστική καθώς υπάρχει επαρκής χρονική απόσταση, τα στοιχεία για την επίθεση δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά του στρατού, που ταιριάζουν με το modus operandi ακροδεξιών, ενώ οι δράστες έχουν πλέον κρυφτεί και δεν μπορούν να κινήσουν υποψίες.

Διαφήμιση

Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν καταλήξει με βεβαιότητα καθώς το οπτικό υλικό και οι μαρτυρίες δεν έχουν δώσει σαφές στίγμα για κινήσεις συγκεκριμένου ατόμου ή ομάδας ατόμων στις επίμαχες ώρες.
[graphiq id=”3GjyhGDv2Yt” title=”Γερμανία: Πιο ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις από το 2000" width=”700" height=”662" url=”https://w.graphiq.com/w/3GjyhGDv2Yt” ]

Διαβάστε  Η Γερμανία σε κυβερνητική ανισορροπία, the new normal

Διαφήμιση