Ρωσία: Η FSB έχει συλλάβει ύποπτο για την επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Ρωσία: Η FSB έχει συλλάβει ύποπτο για την επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Τη σύλληψη ενός ύποπτου άνδρα για την τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη ανακοίνωσε η FSB, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκτιμάται ότι ήταν εκ των διοργανωτών.

Η έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στις 3 Απριλίου προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η Επιτροπή Έρευνας έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τη φερόμενη ως τρομοκρατική επίθεση.

Διαβάστε  Στρατός, πλοία και ρώσικος πυρηνικός αντιδραστήρας στην Αρκτική

Όπως μεταδίδει το RT, ο άντρας φέρεται να έχει καταβολές από την κεντρική Ασία.

Διαφήμιση

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που ξεκίνησε η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας για την τρομοκρατική ενέργεια της 3ης Απριλίου, 2017 στο μετρό της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, στις 17 Απριλίου, 2017 συνέλαβε στον τομέα Οντίντσοβο της περιοχής της Μόσχας έναν από τους διοργανωτές του υπό διερεύνηση εγκλήματος, ο οποίος προέρχεται από την περιοχή της Κεντρικής Ασίας, τον Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, που γεννήθηκε το 1990, ο οποίος εκπαίδευσε τον δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ»

αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.

Διαβάστε  "Επιχείρηση Πούτιν" για να στριμώξουν τον Κόρμπιν

«Προς ώρας ο Αζίμοφ Αμπρόρ έχει οδηγηθεί για σκοπούς έρευνας στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαφήμιση