Συρία: Ιράν και Κατάρ εκκενώνουν αμάχους από 4 πόλεις

Συρία: Ιράν και Κατάρ εκκενώνουν αμάχους από 4 πόλεις

Ασφαλείς διαδρόμους δια την εκκένωση τεσσάρων πολιορκημένων από τον Άσαντ πόλεων δημιούργησαν Ιράν και Κατάρ προσπαθώντας να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές καθώς η διαμμάχη σκληραίνει.

Άμαχοι και ένοπλοι έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τέσσερις πολιορκημένες πόλεις -τόσο από τους αντάρτες, όσο και από τον στρατό- στη Συρία, βάσει μιας συμφωνίας που υπεγράφη υπό την αιγίδα του Κατάρ, που υποστηρίζει τους αντάρτες, και του Ιράν, που υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση.

Διαβάστε  Κίνηση καλής θέλησης Πούτιν προς Τραμπ-Νετανιάχου, δεν παραδίδει S-300 στον Άσαντ

Πρόκειται για τη μεταφορά του σιιτικού πληθυσμού από τη Φούα και την Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία ήταν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού και πολιορκείτο από τους αντάρτες.
Παράλληλα, απομακρύνθηκαν οι μαχητές και οι πολίτες από τη Μαντάγια και τη Ζαμπάντανι, θύλακες των ανταρτών που πολιορκούνταν από τον στρατό στην επαρχία της Δαμασκού.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Συρία: Συνετρίβη ρώσικο μαχητικό S-30SM

Συνολικά, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι πρόκειται να απομακρυνθούν βάσει της συμφωνίας αυτής που υπεγράφη τον Μάρτιο. Η εφαρμογή της καθυστέρησε εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών και της χημικής επίθεσης εναντίον της Χαν Σεϊχούν.

Διαφήμιση