Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης, 97 μετανάστες αγνούνται

Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης, 97 μετανάστες αγνούνται

Εντείνονται οι μεταναστευτικές ροές καθώς ανοίγει ο καιρός και ενώ οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πιέζουν για να αυξήσουν τα έσοδά τους καθώς αυτοί ελέγχουν πλέον τα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων στη Μεσόγειο. Η ένταση και τα ανασφαλή μέσα που χρησιμοποιούνται καθώς και η στρατηγική των πνιγμών ώστε να διασωθούν και να περάσουν οι μετανάστες στην Ευρώπη έχουν ανεβάσει κάθετα τα ναυάγια και τους… νερκούς.

Σχεδόν 100 μετανάστες αγνοούνται μετά τo ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε ανοικτά των λιβυκών ακτών κοντά στην Τρίπολη σήμερα, δήλωσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής. Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Αγιούμπ Κάσεμ δήλωσε ότι 23 μετανάστες διασώθηκαν από το πλεούμενο ανοικτά του Γκαργκάρες, δυτικού προαστίου της Τρίπολης. Επιζώντες δήλωσαν ότι το φουσκωτό είχε αποπλεύσει με 120 επιβαίνοντες.
«Περίπου 97 εξακολουθούν να αγνοούνται, περιλαμβανομένων 15 γυναικών και παιδιών», είπε ο κ. Κάσεμ. «Αυτό που συνέβη είναι ότι η βάση της βάρκας καταστράφηκε και η βάρκα βυθίστηκε».
Η Λιβύη είναι το κύριο σημείο αναχώρησης των μεταναστών που ελπίζουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης και περισσότεροι από 150.000 κάνουν τον διάπλου από τη Λιβύη στην Ιταλία κάθε χρόνο τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι διακινητές βάζουν τους περισσότερους μετανάστες σε μικρά φουσκωτά σκάφη που εντοπίζονται από σκάφη διάσωσης και άλλα σκάφη, καθώς φθάνουν στα διεθνή ύδατα. Ορισμένα αναχαιτίζονται και οδηγούνται πίσω στις ακτές της Λιβύης από τη λιβυκή ακτοφυλακή.

Διαφήμιση