Οι πιο «hackable» χώρες του κόσμου (χάρτης)

Οι πιο «hackable» χώρες του κόσμου (χάρτης)

Μερικές από τις πιο πλούσιες και ανεπτυγμένες χώρες βρίσκονται σε ακραίο κίνδυνο hacking και κυβερνοεπιθέσεων, εν μέρει εξαιτίας των πιο ανασφαλών συστημάτων σύνδεσης στο internet που διαθέτουν, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη καθώς οι βάσεις δεδομένων να περιλαμβάνουν σημαντικές προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ασφαλείας Rapid7, πολλές δυτικές χώρες τοποθετούν την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα σημαντικά υψηλότερα από την ασφάλεια, γεγονός που θα έχει σοβαρές συνέπειες σε μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.

Διαβάστε  Ινδία: Οι Cybercriminals χτυπούν κυρίως τράπεζες

Οι ερευνητές επεσήμαναν το συσχετισμό ανάμεσα στο ΑΕΠ μιας χώρας και την «παρουσία» του internet, τονίζοντας τις ανασφαλείς υπηρεσίες που θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν.

Διαφήμιση

Ανάμεσα στις πιο απροστάτευτες χώρες στο διαδίκτυο σήμερα είναι η Αυστραλία (τέταρτη θέση), η Κίνα (κατατάσσεται στην πέμπτη θέση), η Γαλλία (13), οι ΗΠΑ (14), η Ρωσία (19) και το Ηνωμένο Βασίλειο (23).

Διαβάστε  Τούρκοι hackers επιτέθηκαν στο ΑΠΕ

Το Βέλγιο είναι ο ηγέτης της διαδικτυακής ανασφάλειας, με σχεδόν το 1/3 όλων των συστημάτων και συσκευών να εκτίθενται χωρίς προστασία στο internet.

Εκατομμύρια χρηστών έχουν αφήσει ανοιχτές πόρτες για τους κυβερνοεισβολείς και τα συνολικά ποσοστά έκθεσης χαρακτηρίζονται «αποτυχία» της σύγχρονης διαδικτυακής μηχανικής.

Διαφήμιση