Επίθεση στο Ντόρτμουντ: Λάθος πρόσωπο είχαν συλλάβει οι αρχές

Επίθεση στο Ντόρτμουντ: Λάθος πρόσωπο είχαν συλλάβει οι αρχές

Ένα ακόμη φιάσκο προστίθεται στον κατάλογο των αποτυχημένων-βιαστικών συλλήψεων των γερμανικών αρχών καθώς μετά από διερεύνηση προκύπτει ότι ο συλληφθείς ιρακινός, του οποίος ανακοινώθηκε ακόμη και το όνομα, είναι μεν τζιχαντιστής αλλά δεν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη επίθεση.

Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ότι η αστυνομία έτρεξε να συλλάβει άνθρωπο από τη λίστα παρακολούθησης της BfV χωρίς ωστόσο να έχει ερευνήσει επαρκώς και να έχει πλήρη στοιχεία, ενώ οι αφόρητες πολιτικές πιέσεις για γρήγορη και διεξοδική έρευνα οδήγησαν σε αποκάλυψη του ανθρώπου που θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην αναζήτηση των δραστών.

Διαβάστε  Επίθεση Σοσιαλδημοκρατών κατά Ζέεχοφερ: "Επικίνδυνος για την Ευρώπη"

Η γερμανική αστυνομία δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να επιτρέπει να συνδεθεί ο ύποπτος ισλαμιστής, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση, με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη εναντίον της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ντόρτμουντ, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία που είναι αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας.
[graphiq id=”irNghPymJxz” title=”Πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη” width=”700" height=”640" url=”https://w.graphiq.com/w/irNghPymJxz” ]

Διαφήμιση

«Η έρευνα δεν επέτρεψε μέχρι στιγμής να βρεθούν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ύποπτος συμμετείχε στην επίθεση»

αναφέρει η εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Διαβάστε  Γερμανία: Δεν πέφτει η κυβέρνηση, λέει ο Ζέεχοφερ, συμφωνεί ο Σολτς

Ωστόσο η εισαγγελία προχώρησε σε έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του εν λόγω υπόπτου, το όνομα του οποίου αναφέρεται ως Αμπντούλ Μπεσέτ Α., για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη διάρκεια παραμονής του στο Ιράκ κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ως μέλος της «ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης» Ισλαμικό Κράτος, ο Αμπντούλ Μπεσέτ Α. ηγούνταν στο Ιράκ μιας 10μελούς ομάδας κομάντο που είχε εμπλακεί σε απαγωγές, λαθρεμπόριο, εκβιασμό και φόνους.

Διαβάστε  Σε υψηλά 15μήνου ο πληθωρισμός στη Γερμανία

Ο ύποπτος θα εμφανισθεί ενώπιον δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι εισαγγελείς, κάτι που θα επιτρέψει να κρατηθεί ο άνδρας αυτός περισσότερο από 24 ώρες.

Διαφήμιση