Συνάντηση Μοσκοβισί-Λαγκάρντ για Ελλάδα

Συνάντηση Μοσκοβισί-Λαγκάρντ για Ελλάδα

Οργασμός συζητήσεων, επαφών και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων για την Ελλάδα επικρατεί στις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκαν, απρογραμμάτιστα, ο Πιερ Μοσκοβισί με την Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ νωρίτερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ πραγματοποίησε δηλώσεις για το ελληνικό χρέος στο περιθώριο ομιλίας της.

Τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε μέσω twiter μετά το πέρας ο Πιερ Μοσκοβισί, δίνοντας έτσι την αίσθηση των εντατικών διαβουλεύσεων και του αμείωτου ενδιαφέροντος κάτι που δείχνει ότι η συμφωνία θα είναι συνολική, στο πνεύμα των όσων συμφωνήθηκαν στη Μάλτα.

«Εποικοδομητικές συνομιλίες με την Κριστίν Λαγκάρντ για την προετοιμασία του εαρινού συνεδρίου του ΔΝΤ και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος»,

ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Μοσκοβισί.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Γερμανία επικυρώνει τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα

Νωρίτερα, η κ. Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε αναγκαία την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας παράλληλα, ότι ο τρόπος διασφάλισης της βιωσιμότητάς του «θα πρέπει να αποφασιστεί εκ των προτέρων». Ωστόσο, όπως αποσαφήνισε, το εύρος των παρεμβάσεων αυτών, δύναται να καθοριστεί μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας.

Διαβάστε  Η ΕΚΤ θέλει ελάφρυνση χρέος χωρίς γερμανικό "διακόπτη"

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου στο χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος, επιβεβαίωσε ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο παροχής κάποιας δανειοδοτικής βοήθειας» προς την Ελλάδα.
Βέβαια, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, «βρισκόμαστε ακόμη στα μισά του δρόμου», μέχρι την τελική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Η ίδια παράλληλα, χαιρέτισε τα αποτελέσματα του Eurogroup της 7ης Απριλίου, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ως προς τις μεταρρυθμίσεις».
Οι δηλώσεις της Λαγκάρντ πραγματοποιήθηκαν εν όψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, όπου κατά πάσα πιθανότητα, θα καθοριστούν οι βάσεις για την επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας επί του ελληνικού ζητήματος.

Διαβάστε  Σήμερα η Ελλάδα βγαίνει από το Μνημόνιο: Εν αναμονή συμφωνίας για χρέος και επόμενη μέρα

Διαφήμιση