Το Trump-effect των πυραύλων στις αγορές

Το Trump-effect των πυραύλων στις αγορές

Άμεση αντίδραση στο σύνολο των αγορών, από μετοχές μέχρι εμπορεύματα και ισοτιμίες, προκάλεσε ο βομβαρδισμός της αεροπορικής βάσης στη Συρία από τις ΗΠΑ, με μερικές από τις μεταβολές να παραμένουν σε επίπεδο αιχμής και να ανακτώνται μερικώς, τα ερωτήματα όμως σχετικά με την εξωτερική πολιτική του Ντόναλτ Τραμπ να αυξάνονται και η αβεβαιότητα να ενισχύεται.

Ο βομβαρδισμός και η συνάντηση με τον Κινέζο Πρόεδρο Ξι Ζιανπίνγκ, με τις ΗΠΑ να μην αποκλείουν μονομερείς ενέργειες εναντίον της Βορείου Κορέας, ενίσχυσαν την αβεβαιότητα, η οποία προσφέρει τη δικαιολογία που έψαχναν οι αγορές για ενδεχόμενο sell off.

Διαβάστε  Μυρίζει κρίση στην Ιταλία, σε επίπεδα 2014 οι αποδόσεις των ομολόγων

Τα νομίσματα χωρών αναπτυσσόμενων αγορών υποχώρησαν στην είδηση του βομβαρδισμού με το γουόν της Νοτίου Κορέας να πέφτει αρχικά μέχρι και 0,6% στη συνέχεια όμως να μειώνεται η πίεση και να έχει πλέον μικρές αλλαγές.

Διαφήμιση

Σε περιόδους αβεβαιότητας οι επενδυτές στρέφονται στις ασφαλέστερες επιλογές, γεγονός που οδήγησε σε ισχυρό ράλι του χρυσού, όσο αφορά τα πολύτιμα μέταλλα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ πιστεύει στο NATO, αφού το τσάκισε

Ταυτόχρονα, υπάρχει ζήτηση για κρατικά ομόλογα

Έντονο ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον και για το γεν, αμέσως μετά είδηση για την εκτόξευση των πυραύλων.

Η αύξηση της έντασης στη Μέση Ανατολή, στήριξε τις τιμές του πετρελαίου που αναρριχήθηκαν σε υψηλό μήνα, με Brent και WTI να ενισχύονται τουλάχιστον κατά 1,2%

Διαφήμιση