Το κλίμα… δεν είναι καλό για τους G7

Το κλίμα… δεν είναι καλό για τους G7

Σε εμπλοκή οδηγήθηκε για ακόμη μια φορά η σύνοδος των υπουργών Ενέργειας των 7 πλέον αναπτυγμένων κρατών του κόσμου καθώς δεν κατέστη δυνατή η έκδοση κοινής ανακοίνωσης για το κλίμα, καθώς οι ΗΠΑ αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή και την κατανομή των βαρών.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι «επιφυλάσσονται» όσον αφορά τις δεσμεύσεις της G7 που ανέλαβαν κατά την υπογραφή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, ο οποίος προήδρευε της συνάντησης.

Δεν κατέστη συνεπώς δυνατό να υπογραφεί κοινή δήλωση από όλα τα μέλη της G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς και Ιταλία), διευκρίνισε.
Μπροστά στις επιφυλάξεις των ΗΠΑ, οι οποίες επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε φάση επανεξέτασης της θέσης τους στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, η Ιταλία αποφάσισε να μην προτείνει κοινή δήλωση, εξήγησε επίσης ο κ. Καλέντα.

Διαφήμιση

[graphiq id=”5cF6Lw6L35X” title=”Εκπομπές διοξειδίου του Άνθρακα ανά τον κόσμο” width=”700" height=”632" url=”https://w.graphiq.com/w/5cF6Lw6L35X” ]

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πάρει θέση «μέχρι τα τέλη Μαΐου» σχετικά με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, που υπογράφηκε στα τέλη του 2015 από περισσότερες από 190 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ωστόσο επικρίθηκε έντονα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είχε ανακοινώσει στα τέλη Μαρτίου ο Λευκός Οίκος.
[gra[graphiq id=”gxilDVRwYAd” title=”Παγκόσμιες ανωμαλίες θερμοκρασιών σε Θάλασσα και Στεριά” width=”700" height=”588" url=”https://w.graphiq.com/w/gxilDVRwYAd” ]

Διαφήμιση