Το ΔΝΤ ζητά από τη Γερμανία να πληρώσει τον “λογαριασμό” του πλεονάσματος

Το ΔΝΤ ζητά από τη Γερμανία να πληρώσει τον “λογαριασμό” του πλεονάσματος

Κινήσεις που θα αντισταθμίσουν το διογκούμενο πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που απορρέει κυρίως από εξαγωγές, συστήνει η Κριστίν Λαγκάρντ στη Γερμανία, στο πλαίσιο πολιτικής δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης που προωθεί το ΔΝΤ.

Στον πυρήνα μιας λίστας προτάσεων που υπέβαλε το ΔΝΤ στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι η αύξηση τον γερμανικών επενδύσεων τόσο εσωτερικά όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη με στόχο την εδραίωση της ανάπτυξης και την αύξηση των θέσεων εργασίας καθώς και την επίτευξη του spillover effect. «Τα διευρυμένα πλεονάσματα θα πρέπει να εξομαλυνθούν και αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό μέσω διάφορων τρόπων» επεσήμανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. Έσπευσε να προσθέσει, παράλληλα, ότι οι επενδύσεις δεν θα πρέπει να αφορούν μόνο τον κλάδο των υποδομών, αλλά και άλλους τομείς της οικονομίας, όπως η εκπαίδευση.

Οι δηλώσεις της κα Λαγκάρντ πραγματοποιήθηκαν κατόπιν της δημοσίευσης έκθεσης για το παγκόσμιο εμπόριο, η οποία εκπονήθηκε από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Αργότερα, εντός της ημέρας, η επικεφαλής του Ταμείου θα συναντηθεί με την Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Διαφήμιση