Αξιολόγηση και QE εντός λίγων εβδομάδων, βλέπει η JPMorgan

Αξιολόγηση και QE εντός λίγων εβδομάδων, βλέπει η JPMorgan

Το θετικό σενάριο για την έκβαση της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος υιοθετεί η JP Morgan, προβλέποντας ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ το προσεχές καλοκαίρι.

Το βασικό σενάριο της JP Morgan προβλέπει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα για την ολοκλήρωση των τεχνικών διαβουλεύσεων και την υπογραφή της τεχνικής συμφωνίας εντός λίγων εβδομάδων.

Το βασικό σενάριο της JP Morgan προβλέπει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα για την ολοκλήρωση των τεχνικών διαβουλεύσεων και την υπογραφή της τεχνικής συμφωνίας εντός λίγων εβδομάδων. Ακολούθως τα μέτρα της αξιολόγησης θα εγκριθούν από την ελληνική Βουλή, με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξέλιξη η οποία θα απελευθερώσει τις μελλοντικές εκταμιεύσεις και θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους.

«Η απόφαση της ευρωομάδας φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει τα εμπόδια και παραπέμπει σε μία επιταχυνόμενη θετική λύση του αδιεξόδου»

αναφέρει μεταξύ άλλων, η επενδυτική τράπεζα.

Διαβάστε  Ανακοίνωση-μήνυμα ΔΝΤ σε Ευρωπαίους: Μαζί σας δεν τελειώσαμε ακόμα

Σ’ αυτό το σενάριο, προσθέτει η JP Morgan, τα ελληνικά ομόλογα θα καταστούν επιλέξιμα από την ΕΚΤ το καλοκαίρι. Ως αποτέλεσμα, καταλήγει, η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων θα περιοριστεί στο 5,5% – 6%.