Αίγυπτος: 25 νεκροί χριστιανοί από βόμβα σε εκκλησία

Αίγυπτος: 25 νεκροί χριστιανοί από βόμβα σε εκκλησία

Στους 25 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι νεκροί και πάνω από 40 οι τραυματίες, από τρομοκρατική επίθεση με βόμβα σε χριστιανική εκκλησία κοπτών στη Βόρεια Αίγυπτο. Πρόκειται για μια ακόμη επίθεση που στοχεύει τις χριστιανικές κοινότητες της Αιγύπτου και προέρχεται από ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες φαίνεται να έχουν αποκτήσει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και να επιχειρούν εκκαθάριση της περιοχής.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου αρνείται τους ισχυρισμούς για ξέσπασμα σεχταριστικής βίας και επιμένει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ωστόσο τα κρούσματα πληθαίνουν και πληθυσμοί εκτοπίζονται εσωτερικά.

Το Crisis Monitor έχει καλύψει διεξοδικά την υπόθεση του πογκρόμ του ISIS κατά των χριστιανικών πληθυσμών της Αιγύπτου, τόσο σε επίπεδο συμβάντων όσο και σε βάθος στόχων, κινήτρων και τελικού αποτελέσματος.
[graphiq id=”2rHEewk1DV3" title=”Θρησκευτική κατάτμηση της ΑΙγύπτου” width=”700" height=”664" url=”https://w.graphiq.com/w/2rHEewk1DV3" ]

Διαφήμιση

Για την ώρα πάντως η δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο Σίσι κλιμακώνεται καθώς όταν ανέλαβε την εξουσία θεωρήθηκε, από τους χριστιανούς, ότι θα τους προστάτευε από τη σεχταριστική βία που αποτελεί πάγιο πρόβλημα στην περιοχή. Αντ’ αυτού ο Σίσι φαίνεται ότι αδυνατεί να ελέγξει τις δυνάμεις ασφαλείας και τον στρατό και να επιβάλλει ενιαίο σχέδιο προστασίας, ενώ ταυτόχρονα πληθαίνουν οι ενδείξεις διαφθοράς και ριζοσπαστικοποίησης μέρους του στρατεύματος το οποίο “κάνει τα στραβά μάτια” επιτρέποντας τον εκτοπισμό χριστιανών και συνεπακόλουθη ανάπτυξη ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων στις περιοχές.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί τα Χριστούγεννα όταν χτυπήθηκε με βόμβα εκκλησία στο Κάιρο αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι, αλλά και τον προηγούμενο Οκτώβριο όταν επλήγη άλλη εκκλησία σε χωριό στη Βόρεια Αίγυπτο.
[graphiq[graphiq id=”gbnzIMvD4od” title=”Παγκόσμιος χάρτης διώξεων Χριστιανών” width=”700" height=”663" url=”https://w.graphiq.com/w/gbnzIMvD4od”]class="posttags">  , , ,

Διαφήμιση