Λαβρόφ-Τίλερσον μίλησαν, οι σχέσεις στον πάγο

Λαβρόφ-Τίλερσον μίλησαν, οι σχέσεις στον πάγο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν για πρώτη φορά μετά την επίθεση των ΗΠΑ κατά του Άσαντ στη Συρία οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, Ρεξ ΄Τίλερσον και Σεργκέι Λαβρόφ, όπου σύμφωνα με όσα δηλώνει η ρωσική διπλωματία, απλά πιστοποιήθηκε η διάσταση απόψεων και θέσεων.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το βομβαρδισμό της αεροπορικής βάσης του Άσαντ στη Συρία από τις ΗΠΑ η Ρωσία διέκοψε τη λειτουργία του διαύλου στρατιωτικής ενημέρωσης για την αποφυγή θερμών επεισοδίων ή ατυχημάτων μεταξύ των δυνάμεων των δυο χωρών.

Διαβάστε  Αυτή είναι η μαύρη λίστα των θυμάτων από βομβαρδισμούς

Όπως γνωστοποίησε η ρωσική διπλωματία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον της συριακής κυβέρνησης «εξυπηρετούν την τρομοκρατία» κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον έπειτα από αυτήν την επίθεση.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επισήμανε στον Ρεξ Τίλερσον ότι το να επιτίθεται κανείς «εναντίον μιας χώρας που πολεμά την τρομοκρατία απλά εξυπηρετεί την τρομοκρατία» και «δημιουργεί απειλές για την ασφάλεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Διαβάστε  Μόλις 11 Σύρους πρόσφυγες έχουν δεχθεί φέτος οι ΗΠΑ

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επανέλαβε την θέση της Ρωσίας, ότι δηλαδή οι κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της κοινότητας Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ, «δεν συνάδουν με την πραγματικότητα».

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας μετά την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ εναντίον μιας συριακής αεροπορικής βάσης, ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να πραγματοποίησαν οι συριακές δυνάμεις.

Διαβάστε  Θέμα ημερών το πόρισμα του ΟΑΧΟ για την επίθεση με χημικά στη Ντούμα

Ο Ρεξ Τίλερσον αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα την 11η και 12η Απριλίου.

Διαφήμιση