4 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στην Στοκχόλμη

4 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στην Στοκχόλμη

Τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της επίθεσης φορτηγού πάνω σε πεζούς στο πεζόδρομο και μαγαζί στην Στοκχόλμη, ενώ οι αρχές ανταποκρίνονται στο περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια και φαίνεται ότι συνέλαβαν τον δράστη.

Σύμφωνα με το BBC έχουν αναφερθεί και πυροβολισμοί, ενώ σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τρεις νεκροί, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

Συγκεχυμένες είναι ακόμη οι πληροφορίες για τους πυροβολισμούς, με αρκετά media να μεταδίδουν ότι αφορούν δεύτερο συντονισμένο περιστατικό, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο για την ώρα.

To σουηδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΤ αναφέρει ότι μεγάλος αριθμός πολιτών έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα, τραυματισμένοι από το σημείο, ενώ η σουηδική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες με καπνό να βγαίνει από το πολυκατάστημα πάνω στο οποίο κατέληξε το φορτηγό.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια». Οι αρχές έχουν εκκενώσει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας εκτιμά ότι ο οδηγός του φορτηγού το οδήγησε σκόπιμα επάνω σε ανύποπτους πεζούς.
[graphiq id=”h9w8XpRLZMp” title=”Ο χάρτης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Σουηδία” width=”700" height=”680" url=”https://w.graphiq.com/w/h9w8XpRLZMp” ]

Διαφήμιση
Διαβάστε  Επιχείρηση "εξωστρέφεια" από τη Βόρεια Κορέα

Διαφήμιση