Στην Αθήνα ο Στάινμάιερ, στη Μάλτα ο Σόιμπλε

Στην Αθήνα ο Στάινμάιερ, στη Μάλτα ο Σόιμπλε

Σε δυο μέτωπα αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς στην Αθήνα, για διήμερη επίσκεψη, θα βρεθεί ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ συναντώντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις των οικονομικών επιτελείων στη Μάλτα.

Η παρουσία του Γερμανού προέδρου στην Αθήνα και η συνάντησή του τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δυο ημέρες μετά την έλευση του Ντόναλντ Τουσκ και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup στη Μάλτα αποτελεί ένδειξη παράλληλων πολιτικών διεργασιών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Φρανκ-Β¨αλτερ Στάινμάιερ

Διαβάστε  Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που πέρασε σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο

Ο κ. Σταϊνμάγερ θα φθάσει στην Αθήνα στις 15:30 και θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για κατάθεση στεφάνου.
Αμέσως μετά, στις 16:10, θα γίνει δεκτός από τον κ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Μετά το πέρας των συνομιλιών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σταϊνμάγερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Αυξάνονται οι εξαγωγές, συρρικνώνεται το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της επίσημης επίσκεψης του κ. Σταϊνμάγερ στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με την παράθεση επίσημου δείπνου προς τιμή του και της συζύγου του, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το Σάββατο, 8 Απριλίου, στις 10:00, ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Σταϊνμάγερ θα εγκαινιάσουν την έκθεση documenta14 και εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα μεταβεί για ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, τελευταίο σταθμό της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, πριν από την αναχώρησή του για το Βερολίνο.

Διαβάστε  Ποινή-μήνυμα στον Τούρκο που πέρασε κατά λάθος σε ελληνικό έδαφος

Διαφήμιση