«Μάγος» ο Τραμπ, δημιουργεί ψευδαισθήσεις ανάπτυξης

«Μάγος» ο Τραμπ, δημιουργεί ψευδαισθήσεις ανάπτυξης

Ανάπτυξη στην οικονομία τους, η οποία όμως δεν αποδεικνύεται από τα μετρήσιμα στοιχεία, θεωρούν πως τους παρουσιάζεται, οι Αμερικανοί σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε καταναλωτές, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Η εκλογή του Ντόναλτ Τραμπ, με το φιλικό προς τις επιχειρήσεις πρόγραμμα που περιλάμβανε η ατζέντα του, έχει ενισχύσει την αισιοδοξία στην επιχειρηματική δραστηριότητα, με την καταναλωτική πίστη αντίστοιχα, να παρουσιάζει υψηλό 16 ετών.

Και ενώ, οι μεγαλύτερες εταιρίες των ΗΠΑ να παρουσιάζουν το υψηλότερο βαθμό αισιοδοξίας από ότι τα τελευταία επτά χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, τα μετρήσιμα στοιχεία δίνουν μια διαφορετική εικόνα.

Διαφήμιση

Την τελευταία χρονιά η οικονομική μεγέθυνση παρουσίασε ετήσιο ρυθμό 2,1%, το χαμηλότερο μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και οι λιανικές πωλήσεις επιβραδύνθηκαν το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, το μηνιαίο ατομικό εισόδημα το τον ίδιο μήνα αυξήθηκε κατά 0,4% και η κατανάλωση ενισχύθηκε κατά 0,2% την αντίστοιχη περίοδο.

Η Morgan Stanley επεσήμανε την αύξηση του spread ανάμεσα σε «soft» και «hard» δεδομένα, όπως αναφέρεται για την αίσθηση και τα μετρήσιμα στοιχεία, μιλώντας για εκπληκτική απόκλιση. Συμπερασματικά, αντίστροφες πιέσεις είναι αναμενόμενες σε οποιοδήποτε από τα δύο είδη δεδομένων.

Σε μια αισιόδοξη πρόβλεψη και με την προϋπόθεση ότι η βελτίωση της κατανάλωσης είναι βιώσιμη, θα χρειαστεί την ενίσχυση των αυξήσεων σε μεγέθη όπως το εισόδημα και η απασχόληση. Οι οικονομολόγοι ωστόσο διατηρούν χαμηλές προσδοκίες, αναμένοντας ανάπτυξη 1,6%, χαμηλότερη από μέσο ρυθμό αυτής της περιόδου.

Διαφήμιση