Η Μόσχα κλείνει το δίαυλο επικοινωνίας με ΗΠΑ

Η Μόσχα κλείνει το δίαυλο επικοινωνίας με ΗΠΑ

Διευρύνεται το ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας καθώς η Μόσχα αποφάσισε να κλείσει τον δίαυλο επικοινωνίας που είχε ανοίξει με τον Μπαράκ Ομπάμα για την αποφυγή ατυχημάτων μεταξύ των δυνάμεων που δρουν στη χώρα.

Η απόφαση αυτή διακόπτει τη ροή πληροφοριών για θέσεις που βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις των δυο χωρών καθώς και για τους στόχους αεροπορικών βομβαρδισμών, αναγκάζοντας πρακτικά τα στρατιωτικά επιτελεία να δρουν με βάση πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται ο κίνδυνος θερμών επεισοδίων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας επί συριακού εδάφους και εναερίου χώρου γεγονός που καθιστά το σκηνικό πιο εύφλεκτο και το διακύβευμα μεγαλύτερο.

Διαβάστε  Ο Σι Ζινπίνγκ πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στη Συρία θα αναπτυχθούν ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, γεγονός που συ συνδυασμό με τη διακοπή επικοινωνιών και ανταλλαγής πληροφοριών ανεβάζει κατακόρυφα το γεωπολιτικό ρίσκο για μια ευρύτερη σύγκρουση με ανάμειξη περιφερειακών δυνάμεων.

Νωρίτερα ο Βλάντιμιρ Πούτιν, μέσω του εκπροσώπου του, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για παράβαση του διεθνούς Δικαίου, για απρόκλητη επιθετικότητα βασισμένη πάνω σε κατασκευασμένα στοιχεία που καταφέρνει καίριο πλήγμα στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Διαβάστε  Ο Τραμπ απειλεί απροκάλυπτα το Ιράν