Τα golden boys φεύγουν από τη Deutsche Bank

Τα golden boys φεύγουν από τη Deutsche Bank

Αντιμέτωπη με το φαινόμενο brain-drain είναι η Deutsche Bank καθώς κορυφαία στελέχη εγκαταλείπουν τη γερμανική τράπεζα μετά τη δραστική περικοπή των bonus που λάμβαναν, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης και περιστολής των λειτοτυργικών εξόδων που εφαρμόζει ο Τζον Κράιαν.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τουλάχιστον τρεις εκτελεστικοί διευθυντές έχουν αποχωρήσει από το τμήμα trading της Ασίας, ενώ ανάλογες αποχωρήσεις παρατηρούνται και σε άλλα τμήματα της γερμανικής τράπεζας.
Τον Ιανουάριο, η διοίκηση της Deutsche Bank ανακοίνωσε την περαιτέρω μείωση της δεξαμενής των μπόνους, προκειμένου να ενισχυθούν τα κεφαλαιακά αποθέματα.
Άλλωστε, η τράπεζα καλείται να καταβάλλει αποζημιώσεις και πρόστιμα αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, λόγω της εμπλοκής της σε διάφορα σκάνδαλα, όπως αυτό της χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών και της αγοροπωλησίας τοξικών ενυπόθηκων δανείων.
Σύμφωνα με πηγές από το εσωτερικό της Deutsche Bank, ο ρυθμός αποχωρήσεων ενδεχομένως να επιταχυνθεί τις επόμενες εβδομάδες, μετά και την ολοκλήρωση του α’ τριμήνου του έτους.
[graphiq id=”5BqOMrQcDgF” title=”Deutsche Bank: Η ακτινογραφία” width=”700" height=”657" url=”https://w.graphiq.com/w/5BqOMrQcDgF” ]

Διαβάστε  Τορπίλη Fitch στη Deutsche Bank, υποβαθμίζει το αξιόχρεο

Διαφήμιση