Μήνυμα Σόιμπλε: Τεχνική συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής

Μήνυμα Σόιμπλε: Τεχνική συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής

Από τις σκιές βγαίνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και την απειλή σύγκλισης έκτακτης Συνόδου Κορυφής του Ευρώ (Euro Summit) αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα το Eurogroup της Παρασκευής. Η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ανέφερε ότι η έκθεση προόδου θα κατατεθεί στο Eurogroup της Παρασκευής, διαψεύδοντας τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που είχε δηλώσει ότι χάνεται η 7η Απριλίου.

Υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος τάχθηκε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ αναμένει την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα ότι θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ η εκπρόσωπος Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Λύση την Παρασκευή ή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής

Η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, για παράδειγμα, στο κατά πόσο ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν τη συζήτηση των εμπλεκόμενων πλευρών να διεξάγεται πλέον στη βάση συμβιβαστικής πρότασης, με πιθανό το ενδεχόμενο συμφωνίας εντός της ημέρας για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης. «Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίες», δήλωσε. «Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει» από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα.

Διαφήμιση

Η κ. φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε τις αναφορές για συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη στο Βερολίνο. Πάντως, δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρινίζοντας απλά ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup – δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.»
Παρά την προσπάθεια της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών να μετριάσει τις εντυπώσεις για αυτή τη συνάντηση, το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό πρόβλημα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Διαφήμιση