Κοριοί: Νέο κρούσμα καταγγέλλει το ΚΚΕ

Κοριοί: Νέο κρούσμα καταγγέλλει το ΚΚΕ

Νέα κρούσματα παρακολουθήσεων τηλεφώνων καταγγέλει με επιστολή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ενώ παράλληλα επαναφέρει στο προσκήνιο την προηγούμενη υπόθεση συνακροάσεων για την οποία είχε ξεκινήσει δικαστική διερεύνηση η οποία δεν έχει φέρρει αποτελέσματα μετά από τέσσρις μήνες.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ σε δελτίο Τύπου “σήμερα (5/4/2017) παρατηρήθηκαν νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων”.

Η ανακοίνωση-καταγγελία του ΚΚΕ έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική περίοδο και συμπίπτει με την επίσκεψη στην Ελλάδα του Ντόναλντ Τούσκ, καθώς και με μπαράζ εξελίξεων στα εθνικά θέματα, που περιλαμβάνουν συλλήψεις Τούρκων πρακτόρων αλλά και σε φάση που παρατηρείται έξαρση τρομοκρατικών επιθέσεων, επανεμφάνιση “κοιμισμένων” ή και εξαρθρωμένων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Διαβάστε  Ο Λευκός Οίκος τα μαζεύει για εμπλοκή της GCHQ στις παρακολουθήσεις

Διαβάστε επίσης: Ψάχνουν κοριούς και πράκτορες

Αν σε αυτά συνυπολογιστούν οι φήμες για εκλογές, τα σενάρια εκτροχιασμού της αξιολόγησης και μια σειρά ακόμα κινήσεων, οι “συμπτώσεις” πολλαπλασιάζονται και τα γεγονότα αποκτούν ειρμό και… λογική.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές για την υπόθεση των τηλεφωνικών συνακροάσεων, που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ την 1/12/2016, σήμερα (5/4/2017) παρατηρήθηκαν νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο αυτό γεγονός και επισημαίνει την απαράδεκτη καθυστέρηση -επί 4 και πλέον μήνες- της έκδοσης πορίσματος για την προηγούμενη καταγγελία του.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν άμεσα να ερευνήσουν σε βάθος και το νέο αυτό σοβαρό γεγονός και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Το ΚΚΕ και με αφορμή το νέο κρούσμα ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό κ. Παππά, τους υπεύθυνους των υπόλοιπων κομμάτων που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, καθώς επίσης και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών».