ΗΠΑ: Εκτός Συμβουλίου Ασφαλείας ο Στηβ Μπάνον

ΗΠΑ: Εκτός Συμβουλίου Ασφαλείας ο Στηβ Μπάνον

Σε μια απροσδόκητη κίνηση, μια εβδομάδα μετά την παραίτηση της αναπληρώτριας προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, αποχωρεί από τη σύνθεση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ο πολιτικός σύμβουλος και στενός φίλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στηβ Μπάνον, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει και στην επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας για το θέμα των σχέσεων με τη Ρωσία.

Άνθρωποι που μίλησαν στη Wall Street Journal υπό τον όρο της ανωνυμίας υποστηρίζουν ότι η αποστολή του Μπάνον στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ολοκληρώθηκε, καθώς η δουλειά του ήταν να αλλάξει τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και να παρακολουθεί και να κατευθύνει τη δράση του παραιτηθέντος Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Μάικ Φλυν. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο Μπάνον έκανε τα περισσότερα εξ αυτών εξ αποστάσεως και είχε παραστεί σπανίως στις συνεδριάσεις του οργάνου.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Αν και τα αμερικανικά media μένουν στις ερμηνείες που παρέχονται από τις διαρροές, η απομάκρυνση του Μπάνον σε αυτή τη χρονική συγκυρία εγείρει ερωτηματικά και εύλογες απορίες.

Διαφήμιση

Διαφήμιση