Το Μαξίμου επιβεβαίωσε παρέμβαση Τσίπρα σε Μέρκελ και Λαγκάρντ

Το Μαξίμου επιβεβαίωσε παρέμβαση Τσίπρα σε Μέρκελ και Λαγκάρντ

δώδεκα ώρες μετά τις επικοινωνίες του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ και αφού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η Έφη Αχτσιόγλου επέστρρψαν στις Βρυξέλλες το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνει αυτό που άφησε να εννοηθεί χθες το βράδυ με ανακοίνωσή του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρενέβη στη διαπραγμάτευση ενεργοποιώντας το “κόκκινο τηλέφωνο” και συνομιλώντας με την καγκελάριο της Γερμανίας και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στο πλαίσιο προσπάθειας για υπέρβαση των εμποδίων και ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με παρέμβαση Τσίπρα

Διαφήμιση

Στο ερώτημα πότε έγιναν οι επικοινωνίες του κ. Τσίπρα με τις κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ, απάντηση που να προσδιορίζει τον ακριβή χρόνο δεν δίνεται. Σιγή ασυρμάτου υπάρχει και για το περιεχόμενο των συνομιλιών, όπως και για το αν στις τριγωνικές συζητήσεις του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ βρέθηκε κοινός τόπος για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

«Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα. Καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Σύντομα, με την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις»

αναφερόταν σε non paper που διακινήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Δευτέρας.

Διαφήμιση