Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με παρέμβαση Τσίπρα

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με παρέμβαση Τσίπρα

Αποτελέσματα φαίνεται ότι έφερε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις καθώς το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο προσπάθειας για υπέρβαση της εμπλοκής μετά από μπαράζ πολιτικών παρεμβάσεων σε υψηλό επίπεδο.

Αν και ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει την έκβαση των συναντήσεων καθώς οι πολιτικές παρεμβάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτροχιάζουν διαρκώς τις συζητήσεις, εν τούτοις μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαβουλεύσεων σε επίπεδο επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων και των αρμόδιων υπουργών.

Διαβάστε  Νέο Washington Group για το ελληνικό χρέος, στο περιθώριο του G7

Διαβάστε επίσης: Η Λαγκάρντ δείχνει Σόιμπλε δημοσίως

Η μετάβαση της ελληνικής ομάδας ερμηνεύεται ως μια ακόμη προσπάθεια να κλείσει -τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο- η συμφωνία ώστε στο Eurogroup της Παρασκευής να καταγραφεί αισθητή πρόοδος και να μην δημιουργηθεί εικόνα αδιεξόδου.

Διαβάστε επίσης: Η Κομισιόν θέλει άμεση συμφωνία, αλλά…

Στις τριήμερες διαπραγματεύσεις θα επιχειρηθεί να κλείσει το πακέτο των μέτρων και των αντίμετρων αλλά και τα εργασιακά προκειμένου στη συνέχεια να διευκολυνθεί και η άμεση επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας.

Διαβάστε  Με διαδικασία fast track το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης

Νωρίτερα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα.
«Καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα», σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι.
Κατά τις ίδιες πηγές, σύντομα, με την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε  Αξιολόγηση: Κλείνει με χαμηλότερη ανάπτυξη και χωρίς μέτρα το δημοσιονομικό

Η ανακοίνωση αυτή του Μεγάρου Μαξίμου αποκάλυπτε κατ ουσία παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο ώστε να επαναληφθούν οι συνομιλίες.