Ανεργία: Γραφήματα και γεγονότα

Ανεργία: Γραφήματα και γεγονότα

Σταθερή στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει η ανεργία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat και αφορούν τον Φεβρουάριο για την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά τον Δεκέμβριο για την Ελλάδα.

Μικρή μείωση κατέγραψε η ανεργία των νέων, κάτω των 25 ετών, που βρίσκεται στο 45,2% για την ίδια περίοδο και ενώ η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργηθούν νέα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας με επιδοτήσεις και τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Διαβάστε  Προϋπολογισμός ΕΕ: Που πάει το 1 τρισ. ευρώ

Προβληματισμός επικρατεί όμως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε οριακά κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, έναντι προβλέψεων για μεγαλύτερη κάμψη, Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην ανεργία ανάμεσα στις χώρες της Ένωσης, με ποσοστό 23,1% (Δεκέμβριος 2016), αλλά και στην ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών, με το συγκλονιστικό ποσοστό του 45,2% (Δεκέμβριος 2016).
Ειδικότερα, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων το Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στα 1,101 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 19,5% και στις γυναίκες στο 27,6%.

Διαβάστε  Ο Τραμπ αποκάλυψε δημοσίως τα ευρωπαϊκά του πιόνια, στην... Ιερουσαλήμ

Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 9,5%, ενώ συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και οι 28 χώρες), το αντίστοιχο ποσοστό για τον Φεβρουάριο του 2017 είναι 8%. Η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 19,4% για την Ευρωζώνη και 17,3% για την Ένωση των 28. Συνολικά τον Φεβρουάριο καταγράφονται 19,75 εκατ. άνεργοι στην ΕΕ.

Διαβάστε  Η Ευρώπη πλήρωσε την τρομοκρατία 180 δισ.