Ναρκωτικά: Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Πιερία και φορτηγό με 266 κιλά χασίς στη Χαλκηδόνα

Ναρκωτικά: Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Πιερία και φορτηγό με 266 κιλά χασίς στη Χαλκηδόνα

Δυο ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα είχε το σημερινό αστυνομικό δελτίο από τη δίωξη ναρκωτικών καθώς αφενός εξαρθρώθηκε μια σπείρα με πλοκάμια στην σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ σε άλλη επιχείρηση εντοπίστηκε κλεμμένο φορτηγό με 266 κιλά χασίς.

Αν και οι δυο υποθέσεις δεν φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους και οι δυο αφορούν διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς μέσω της Ελλάδας προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι και στις δυο περιπτώσεις το χασίς που κατασχέθηκε προέρχεται από την Αλβανία.

Διαβάστε επίσης: Europol: Το έγκλημα έγινε hitech και… δύσκολα πιάνεται

Διαβάστε  Νέο φορτίο 1,5 τόνου κοκαΐνης κατασχέθηκε στην Κολομβία, καθ οδόν για Βέλγιο

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, σε περιοχή της Πιερίας, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση τρία μέλη του κυκλώματος. Πρόκειται για έναν 40χρονο Αλβανό και δύο Ελληνες, ηλικίας 18 και 28 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 45χρονος συνεργός τους.
[graphiq id=”ePe1QZqPZWZ” title=”Παγκόσμιες κατασχέσεις μαριχουάνας ανά γεωγραφική περιοχή” width=”700" height=”623" url=”https://w.graphiq.com/w/ePe1QZqPZWZ” ]

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο 40χρονος ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών από σημείο της παραμεθορίου με την Αλβανία, στην Κατερίνη. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είχαν την ευθύνη για την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών στους χώρους απόκρυψης, ενώ ο 45χρονος αναλάμβανε τη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Διαβάστε  Ναρκωτικά και θρησκεία: Η δύναμη των Ταλιμπάν, έναντι NATO-ΗΠΑ

Τέλος, σταθμευμένο φορτηγό με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 266 κιλών και 600 γραμμαρίων, εντόπισαν άνδρες της Άμεσης Δράσης στη Νέα Χαλκηδόνα.
Για το συγκεκριμένο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή στις 29 Μαρτίου, από την περιοχή των Αχαρνών. Η ναρκωτική ουσία, που ήταν επιμελώς κρυμμένη και χωρισμένη σε 241 νάιλον συσκευασίες, κατασχέθηκε.

Διαβάστε  Σερβία: Συνελήφθη ο "βασιλιάς" των συνθετικών ναρκωτικών σε συνεργασία με την πΓΔΜ

[gra[graphiq id=”iWJcTRT7qux” title=”Χώρες με τη μεγαλύτερη χρήση μαριχουάνας” width=”700" height=”616" url=”https://sw.graphiq.com/w/iWJcTRT7qux” frozen=”true”]

Διαφήμιση