Η Λαγκάρντ δείχνει Σόιμπλε δημοσίως

Μετά από αρετές ημέρες εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της ελληνικής αξιολόγησης και με τις πολιτικές πιέσεις να έχουν “πνίξει” τα τεχνικά κλιμάκια η Κριστίν Λαγκάρντ έσπασε τη σιωπή της και αποκάλυψε δημοσίως ότι η διάσταση απόψεων που καθυστερεί τις εξελίξεις είναι μεταξύ του ΔΝΤ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αφορά τη μείωση του χρέους.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μιλώντας σε συζήτηση του American Enterprise Institute (AEI) ξεκαθάρισε ότι δεν αποδέχεται την προσέγγιση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το χρέος και επέμεινε ότι πρέπει να περιοριστεί για να μπορέσει να ανακάμψει η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Νάρκη Σόιμπλε στο EWG, θολό το τοπίο

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες ελέγχουν το αμερικανικό χρέος

Όπως είχε από την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο επισημάνει το Crisis Monitor πολιτικά πρόσωπα με παρεμβάσεις επί των τεχνικών κλιμακίων οδηγούν σε έμφραγμα τις διαπραγματεύσεις.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε:

«Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό κ. Σόιμπλε που λέει ότι δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος αλλά περισσότερο παραγωγικότητα, υποστηρίζω ότι χρειάζεται και μικρότερο χρέους για να είναι βιώσιμο και να συντελέσει στην αύξηση παραγωγικότητας. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αποτέλεσμα μακροπρόθεσμο όπως στις συντάξεις και το φορολογικό για να στηριχθεί η ανάκαμψη και να απελευθερωθεί την ανάπτυξη»

Σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα επανέλαβε ότι «αν το πρόγραμμα στηριχτεί σε δύο πόδια, τις μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργούν τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις και την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους» που θα δείχνει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τότε το Ταμείο θα συμμετάσχει.

Διαβάστε  Το ΔΝΤ μένει αλλά χωρίς λεφτά στην Ελλάδα

Διαφήμιση