Η Κομισιόν θέλει άμεση συμφωνία, αλλά…

Τη θέση της Κομισιόν για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης διατύπωσαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχινάς και Ανίκα Μπράτχαρτ κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο η καθ ύλην αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις, Ανίκα Μπράιτχαρντ, αρνήθηκε να απαντήσει επί συγκεκριμένου όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες αλλαγές στις απαιτήσεις των θεσμών από την Αθήνα, αντ αυτού αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν σχολιάζει επί των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε  Ενεργό ρόλο στις τράπεζες αναλαμβάνουν ESM-ΤΧΣ

Η θέση αυτή είναι προφανές ότι κρύβει μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ουσιωδών αλλαγών στο τελικό πακέτο της συμφωνίας, εξέλιξη που θα μπορούσε να εξηγήσει και τις καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Λαγκάρντ δείχνει Σόιμπλε δημοσίως

Αν σε αυτά προστεθεί και η δημόσια κοινοποίηση της διαφωνίας Λαγκάρντ-Σόιμπλε για τη μείωση του χρέους, σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη και απαιτεί πολιτικές παρεμβάσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Διαβάστε  Γεωπολιτικό jenga με Σκοπιανό, χρέος και καθαρή έξοδο παίζουν Τραμπ, Πούτιν και Μέρκελ