11 νεκροί, 45 τραυματίες από την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης (live)

Τον ISIS βλέπουν αξιωματούχοι της MI 5 πίσω από την επίθεση

Στους 11 ανέρχονται τελικά οι νεκροί και 45 οι τραυματίες, από την έκρηξη βόμβας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Μετά από ώρες διακυμάνσεων και διαφορετικών εκτιμήσεων για τα θύματα, οι αρμόδιες υπηρεσίες υιοθέτησαν κοινή στάση. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε δηλώσεις του είπε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είχαν τοποθετηθεί δυο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοι μηχανισμοί, ο ένας εκ των οποίων εξερράγη, ενώ ο άλλος σε άλλο σταθμό αφοπλίστηκε από πυροτεχνουργούς.
Αναφορές αρχικά έκαναν λόγο για πολλαπλές εκρήξεις βομβών, με στόχο τη μεγιστοποίηση της ζημιάς, ωστόσο αποδείχθηκε ότι αν και υπήρχε και άλλη βόμβα αυτή ποτέ δεν εξερράγη.
Αξιωματούχος της βρετανικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας, MI 5 εκτιμά ότι πρόκειται για επίθεση του ISIS, μιλώντας στο RT.
Ειδική ομάδα πυροτεχνουργών αφόπλισε άλλη μια αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο σταθμό του μετρό. Κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας φαίνεται να έχουν κταγράψει έναν άνδρα που κατά πάσα πιθανότητα είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης.

Στην πόλη βρίσκεται και ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει ενημερωθεί και παρακολουθεί τις εξελίξεις, όπως αναφέρουν τα ρωσικά media. Σε βάθος έρευνα για το γεγονός υποσχέθηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρώσος πρόεδρος.

Διαβάστε  Επίθεση Τραμπ σε Γερμανία-Ρωσία για Nordstream II, μέσω NATO

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί τόσο στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης όσο και στις δημόσιες υποδομές στη Μόσχα.
Περισσότερα σε λίγο εδώ

Διαφήμιση

[graphiq id=”kqSKZPzrV8p” title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στη Ρωσία” width=”700" height=”650" url=”https://w.graphiq.com/w/kqSKZPzrV8p” ]

Διαφήμιση