Weekly Briefing: Κινούμενος στόχος η συμφωνία

Weekly Briefing: Κινούμενος στόχος η συμφωνία

Παρακολουθείστε σε timeline την εβδομάδα 25-31/03/2017 μέσα από τα πρώτα θέματα των newsletter του Crisis Monitor.

31/03/2017

Πολιτικά πρόσωπα μπλοκάρουν τη συμφωνία
Αντίρροπες πιέσεις ασκούνται επί των τεχνικών κλιμακίων από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους οδηγώντας σε εμπλοκή που μπορεί να καθυστερήσει περαιτέρω τη διαδικασία ολοκλήρωσης και να εκτροχιάσει τον στόχο για Staff Level Agreement μέχρι τις 7 Απριλίου.

Μαξίμου για επιστροφή θεσμών: Ανακοινώσεις σήμερα
Παρέμβαση με στόχο να κατευνάσει την ανησυχία που πυροδότησε η χθεσινή «θολή» απόφαση-σύσταση του Euroworking Group για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, πραγματοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Νάρκη Σόιμπλε στο EWG, θολό το τοπίο
Σε θρίλερ εξελίσσονται τα τελευταία 24ωρα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθώς η συμφωνία όσο κοντά διαμηνύεται ότι είναι τόσο μακριά αποδεικνύεται την ώρα της κρίσης.

Διαβάστε  Weekly Briefing: 11-17/03/2017

30/03/2017
Η Ευρώπη σε κίνδυνο: Κύμα εκατομμυρίων μεταναστών λόγω λιμού
Αντιμέτωπη με νέο κύμα μετανάστευσης και τρομοκρατίας, πολύ μεγαλύτερο από το προηγούμενο, αυτή τη φορά από την Αφρική, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ακόμα δεν έχει επιτύχει την αποτελεσματική διαχείριση των Σύρων προσφύγων.

29/03/2017
Στη γραμμή Σόιμπλε ο ESM για χρέος, πετάει τη μπάλα στην κερκίδα
Παρέμβαση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους επιχειρεί ο ESM, μια ημέρα μετά τις διαρροές εγγράφων από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη Handelsblatt.

Ο Σόιμπλε προσπαθεί να κάψει σενάρια για το χρέος, με διαρροές και… παγίδες
Στο ζήτημα του reprofiling του ελληνικού Δημοσίου χρέους στρέφεται πλέον η συζήτηση τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, καθώς οι διεργασίες για την ολοκλήρωση του Staff Level Agreement για τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας έχουν ολοκληρωθεί.

Διαβάστε  Weekly Briefing: Θολές συμφωνίες και fake πόλεμοι

28/03/2017
Όπλα και σφαίρες σε τζαμί στην Ξάνθη
Όπλα και σφαίρες εντόπισαν οι ελληνικές διωκτικές αρχές, μετά από έλεγχο, σε τζαμί στην Ξάνθη προκαλώντας τη σύλληψη του ιμάμη που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του με απόφαση του Εισαγγελέα.

Ανάλυση: Το deal της Fraport και τα ίχνη του χρήματος
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δανειοδότηση της γερμανικής Fraport με σχεδόν 1 δισ. για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς αποδεικνύεται ότι η εταιρία δεν διαθέτει επαρκή ίδια κεφάλαια, ενώ η κάλυψη σημαντικού μέρους του δανείου από την Alpha Bank αποτελεί αμφιλεγόμενη πρακτική.

Διαβάστε  Weekly Briefing: "Προκαταρκτική" συμφωνία τώρα, διευθέτηση χρέους σε λίγο

27/03/2017
Απελπισμένος ο Ερντογάν, μπορεί να βάλει φωτιά
Πολιτική υψηλού ρίσκου ακολουθεί ο Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες επιχειρώντας να δημιουργήσει θρυαλλίδες εθνικιστικών εντάσεων και θρησκευτικών συγκρούσεων με τη ρητορική του

25/03/2017
Η Ευρώπη γιορτάζει ενώ κλυδωνίζεται
Μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης προσπάθησαν αν στείλουν οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Ρώμη, ενώ η συνοχή της ΕΕ δοκιμάζεται από το Brexit, το προσφυγικό, την οικονομική κρίση και τις γεωστρατηγικές απειλές.

Διαφήμιση