Επιδρομές και συλλήψεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα στην Credit Suisse

Επιδρομές και συλλήψεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα στην Credit Suisse

Διεθνής κλίμακας επιχείρησης σε βάρος της Credit Suisse και μιας ακόμη ελβετικής τράπεζας διεξάγεται υπό τον συντονισμό της ολλανδικής Οικονομικής Εισαγγελίας μετά από κατηγορίες γαι χιλιάδες εικονικούς λογαριασμούς και υποθέσειςε φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ήδη διεξήχθησαν ταυτόχρονες επιδρομές σε γραφεία της Credit Suisse στην Ολλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστραλία, από τις οποίες υπήρξαν και δυο συλλήψεις στελεχών
Όπως ανακοινώθηκε, “οι ολλανδικές αρχές ερευνούν δεκάδες ανθρώπους που είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος”, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και άλλη ελβετική τράπεζα η οποία δεχόταν καταθέσεις από τα ίδια πρόσωπα χωρίς να το αναφέρουν στις αρχές.

Ενοχλημενη από τον τρόπο διεξαγωγής των ερευνών εμφανίζεται η Ελβετική Εισαγγελία, η οποία φαίνεται να μην έχει ενημερωθεί και ετοιμάζεται να ζητήσει εξηγήσεις. Ο αποκλεισμός της Εισαγγελίας της χώρας έδρας των υπό διερεύνηση τραπεζών σε μια τέτοιας έκτασης επιχείρηση είναι προφανές ότι βασίστηκε σε ανησυχίες για διαρροή πληροφοριών που θα οδηγούσαν σε απώλεια στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Credit Suisse έχει βρεθεί στο επίκεντρο αντίστοιχης υπόθεσης στο παρελθόν και στην Ιταλία όπου αναγκάστηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό όπου πλήρωσε 2 δισ. στο Δημόσιο.

Διαφήμιση