Προκαλεί με νέο εποικισμό στη Δυτική Όχθη το Ισραήλ

Προκαλεί με νέο εποικισμό στη Δυτική Όχθη το Ισραήλ

Νέο εποικισμό για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια θα οικοδομήσει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας που συνεδρίασε χθες. Η απόφαση έρχεται τρεις μήνες μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που χαρακτήριζε παράνομους τους υφιστάμενους εποικισμούς και ζητούσε διακοπή της δραστηριότητας και αποχώρηση από τους παλαιότερους.

Η κίνηση του Ισράηλ έρχεται σε μια περίοδο που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται πολύ κοντά με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παράλληλα αναζητά τρόπους να εκτρέψει την προσοχή από τα σκάνδαλα που τον κυκλώνουν και να δημιουργήσει αντιπερισπασμό.

Διαβάστε  Πως ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους Παλαιστίνιους, νεκρούς και ζωντανούς

Ο Νετανιάχου δεν επιδεικνύει πλέον καμία αυτοσυγκράτηση καθώς επιτίθεται διαρκώς φραστικά κατά του Ιράν, πυροδοτεί εντάσεις στα κατεχόμενα, ετοιμάζει τη μετακίνηση της πρωτεύουσας στην Ιερουσαλήμ και βομβαρδίζει περιοχές εντός της Συρίας.

Διαφήμιση

Σε αυτή τη φάση το Ισραήλ διαθέτει στρατιωτική υπεροχή έναντι των γειτόνων του και την εκμεταλλεύεται διαρκώς και επιδεικτικά προκαλώντας αντιδράσεις σε παγκόσμια κλίμακα.
[graphiq id=”8DZydchN1IN” title=”Ισραηλινοί εποικισμοί στη Δυτική Όχθη (2015)” width=”700" height=”607" url=”https://w.graphiq.com/w/8DZydchN1IN” ]

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ ο νέος εποικισμός έχει στόχο να στεγάσει τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον οικισμό Αμόνα, η ανέγερση του οποίου κρίθηκε παράνομη από ισραηλινό δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι οικοδομήθηκε σε παρανόμως αποκτηθείσα ιδιωτική παλαιστινιακή γη.

Σήμερα πάνω από 600,000 Εβραίοι ζουν σε περίπου 140 οικισμούς που έχουν χτιστεί από το 1967, όταν το Ισραήλ επιτέθηκε και κατέλαβε παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου μετά την αλλαγή σκυτάλης στις ΗΠΑ έχει εγκρίνει 6,000 νέα σπίτια σε εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, τη μεγαλύτερη δραστηριότητα των τελευταίων ετών.
[gra[graphiq id=”2sJMDSBmSUt” title=”Νεκροί και τραυματίες λόγω της διαμάχης Ισραηλινών και Παλαιστινίων” width=”700" height=”626" url=”https://w.graphiq.com/w/2sJMDSBmSUt” ]

Διαβάστε  Ο Τραμπ απειλεί απροκάλυπτα το Ιράν

Διαφήμιση