ΔΝΤ για διαπραγμάτευση: Είναι ακόμη νωρίς για εικασίες

ΔΝΤ για διαπραγμάτευση: Είναι ακόμη νωρίς για εικασίες

Θέση επί των… καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις έλαβε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κατά τη συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, επισημαίνοντας ότι είναι ακόμη νωρίς για εικασίες.

Διαφήμιση

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι νωρίς για εικασίες περί επίτευξης συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.
Απαντώντας σε ερώτηση του Μιχαλη Ιγνατίου δήλωσε ότι:

«Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν, αλλά οι διαφορές παραμένουν και είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων»

Νωρίτερα, και το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε πως ο πρόεδρος του συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντέισελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, εκτίμησε πως δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Διαβάστε  Βήμα σύγκλισης Κομισιόν-ΔΝΤ για την Ελλάδα οι εαρινές προβλέψεις

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να την εγκρίνουμε σύντομα αλλά αυτό δεν θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα. Είναι πολύ νωρίς» ανέφερε ο Ντέισελμπλουμ, προσθέτοντας ωστόσο πως έχει σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος» και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός έκτακτου Eurogroup.

«Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συγκληθεί ένα έκτακτο Eurogroup. Αυτό δεν είναι ανακοίνωση αλλά υπάρχει αυτή η πιθανότητα» σημείωσε ο ίδιος.

Διαβάστε  ΔΕΗ: Ξεκινάει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των λιγνιτικών μονάδων

Διαφήμιση