if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Πούτιν προσπαθεί να κάνει bypass τη CIA και να συναντηθεί με Τράμπ

Βλάντιμιρ Πούτιν

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Την πρώτη κίνηση για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος με στόχο τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην επερχόμενη σύνοδο των Αρκτικών χωρών στη Φινλανδία έκανε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, δηλώνοντας ανοιχτός, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή απαντώντας στον Φινλανδό ομόλογό του, ο οποίος δήλωσε πως θα είναι ευτυχής να υποδεχθεί στη Φινλανδία τους προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ενώ σημείωσε ότι μια τέτοια συνάντηση θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα και από τις δυο πλευρές.

Με τον τρόπο αυτό ζητά, κατ ουσία, την επανεκκίνηση των διμερών επαφών σε υψηλό τεχνικό και διπλωματικό επίπεδο, οι οποίες ωστόσο για την ώρα είναι παγωμένες λόγω της διερεύνησης των σχέσεων προσώπων από τον στενό κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους ακόμα και κατασκόπους. Συνεπώς στην πραγματικότητα ο Βλάντιμιρ Πούτιν δίνει το απαραίτητο άλλοθι στον Ντόναλντ Τράμπ για να κινηθεί εσωτερικό και να επιδείξει την καλή θέληση της Ρωσίας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Στόχος του Βλάντιμιρ Πούτιν δεν είναι η συνάντηση με τον Τραμπ αλλά η αποκατάσταση των διμερών σχέσεων σε επίπεδο που θα επιτρέπει ανταλλαγή πληροφοριών σε κρίσιμα μέτωπα.

Σε άλλη δήλωση ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως η χώρα του έχει πολλούς φίλους στις Ηνωμένες Πολιτείες και πως οι διαταραγμένες σχέσεις της με την Ουάσινγκτον θα επιστρέψουν κάποια στιγμή στην ομαλότητα.

Ο Πούτιν αρνήθηκε -για ακόμη μια φορά- πως η Ρωσία επενέβη στις περυσινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές και δήλωσε πως επαφές που είχαν Ρώσοι διπλωμάτες στις ΗΠΑ ήταν απλώς μέρος της συνηθισμένης δουλειάς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη επαφή ΗΠΑ-Ρωσίας έγινε μεταξύ των υπουργών εξωτερικών Τίλερσον και Λαβρόφ τον Φεβρουάριο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version