Ξάνθη: Ο ιμάμης ελεύθερος, τα ερωτηματικά παραμένουν

Ξάνθη: Ο ιμάμης ελεύθερος, τα ερωτηματικά παραμένουν

Σε προκαταρκτική εξέταση παρέπεμψε την υπόθεση με τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί στην Ξάνθη ο Εισαγγελέας, ενώ διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο ιμάμης που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του. Τα ερωτηματικά ωστόσο παραμένουν και θεωρείται μάλλον απίθανο να απαντηθούν, τουλάχιστον μέσω της δικαστικής ή δημοσίας οδού.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν η αστυνομία μετά από πληροφορία εντόπισε στο τέμενος, που είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο, ένα πιστόλι με σιγαστήρα, ένα ακόμη όπλο και φυσίγγια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του ιμάμη και βρήκε ένα φλόμπερ. Σύμφωνα με τον ιμάμη το φλόμπερ είχε αγοραστεί πο 23 ετών όταν η άδεια κατοχής δεν ήταν απαραίτητη.

Διαβάστε  Μεγάλη Βρετανία: Συνεδριάζει η Cobra, τρομοκρατική επίθεση η δηλητηρίαση

Ωστόσο τα θολά σμεία εστιάζονται στα όπλα που βρέθηκαν στο τέμενος, καθώς το ένα είναι με σιγαστήρα, πιστόλι και εξάρτημα που χρησιμοποιούνται από πράκτορες ή εκτελεστές.

Διαφήμιση

Επίσης θολό ακόμα παραμένει το τοπίο σχετικά με τον πληροφοριοδότη της αστυνομίας, την ενημέρωση της ΕΥΠ και των υπηρεσιών πληροφοριών του Στρατού καθώς και η θέση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή.

Το σκηνικό στην περιοχή είναι ιδιαίτερα περίπλοκο, ιδιαίτερα μετά το πραξικόπημα, καθώς υπάρχουν αντιπαλότητες, αρκετοί κατηγορούνται από “ερντογανικούς” ως υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα έχει στιγματίσει ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικόπηματος της 16ης Ιουλίου.

Διαβάστε  Κρίση με τη Ρωσία: Ο Mr Bitcoin πόνεσε τον Πούτιν περισσότερο από τους διπλωμάτες

Ελεύθερος αφέθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ξάνθης, μετά την απολογία του, ο ιμάμης που συνελήφθη την Τρίτη για κατοχή όπλων που βρέθηκαν στον μιναρέ του τεμένους. Ο Εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση και εφόσον προκύπτουν ενδείξεις, θα αποφανθεί για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα προβλήματα, καθώς προϋπάρχουν θρησκευτικές και εθνικές αντιπαλότητες, το τουρκικό προξενείο αναγνωρίζει ψευδομουφτή και ψευτοδοιμάμιδες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει άλλους.

Διαβάστε  Σύνοδος Τραμπ-Πούτιν χωρίς ατζέντα, με ανοιχτές πληγές

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών έχουν εντολές να μη διαρρέουν πληροφορίες καθώς οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας διέρχονται μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και τεταμένη περίοδο και για πολλούς η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την Άγκυρα στο πλαίσιο στρατηγικής εξαγωγής της εσωτερικής κρίσης.

Διαφήμιση