Σύνοδος NATO-Ρωσίας την Πέμπτη

Σύνοδος NATO-Ρωσίας την Πέμπτη

Νέα συνεδρίαση του συμβουλίου πρέσβεων NATO-Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, χωρίς να προσδιορίσει ωστόσο την ατζέντα των συζητήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη σύνοδος NATO-Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες και τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση στην Ουκρανία, το Αφγανιστάν, οι στρατιωτικές δραστηριότητες καθώς και πρωτοβουλίες για τον περιορισμό του γεωπολιτικού και στρατιωτικού ρίσκου.

Διαβάστε  Μπαράζ κινήσεων Πούτιν-Τραμπ στη Συρία, αλλάζουν οι ισορροπίες

Οι σχέσεις NATO-Ρωσίας επιδεινώθηκαν ραγδαία τον Μάρτιο του 2014 όταν η Ρωσία ανακοίνωσε τη βίαιη προσάρτηση της Κριμαίας μετά από παράνομο Δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.
Τις κινήσεις της Ρωσίας όμως πυροδότησε η βίαιη ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς μέσα από ενορχηστρωμένες διαδηλώσεις και ένα υποκινούμενο κύμα βίας με επίκεντρο το Κίεβο.
[graphiq id=”gMtUVmLmwbX” title=”NATO: Προφίλ, μέλη και αμυντικές δαπάνες” width=”700" height=”829" url=”https://w.graphiq.com/w/gMtUVmLmwbX” ]

Διαφήμιση
Διαβάστε  Εμπορική τζιχάντ κήρυξε ο Τραμπ, πρώτα θύματα ΝΑΤΟ, G7, στόχος η Ευρώπη

Διαφήμιση